İzmir Enternasyonal Fuarı, edebiyat dergisi KAFA'nın yazarlarından Can Yılmaz, Zafer Algöz, Cem Davran, Candaş Tolga Işık ve Celil Nalçakan'ı ağırladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı, edebiyat dergisi KAFA'nın yazarlarından Can Yılmaz, Zafer Algöz, Cem Davran, Candaş Tolga Işık ve Celil Nalçakan'ı İzmirliler ile buluşturdu.Söyleşi, İzmir Marşı'nın tüm salon ile beraber söylenmesiyle başladı. Hemen ardından derginin oluşum aşamasını anlatan KAFA Dergisi kurucusu gazeteci yazar Candaş Tolga

Işık, diğer yazarlara da dergi ile yollarının nasıl kesiştiğini sordu. Her bir yazar hikayesini tek tek anlatırken, anıların kesişim noktası Can Yılmaz oldu. Zafer Algöz ve Candaş Tolga Işık'ın, kuruluş aşamasıyla ilgili olarak Can Yılmaz'a takılması, 5 Kafadar arasında komik diyaloglara yol açtı ve seyirciyi güldürdü. Oyunculuk, mizah ve kalemin usta isimleri oyunculuk kariyerlerini, set yaşamlarını, yazarlık anılarını ve kendi hayatlarından paylaşımları keyifli bir sohbet eşliğinde aktarırken, kurdukları diyaloglarla da izleyenlerini kahkahaya boğdu.

ALGÖZ: FUAR ESKİ RUHUNA DÖNÜYOR


Yazarlığın oyunculuktan çok daha zor olduğunu dile getiren Zafer Algöz, "1974-78 yılları arasında İzmir'e dayımın evine gelirdim. Bu sayede fuarı da görürdüm. İzmir fuarı o zaman çok görkemliydi ve bir aydan fazla sürerdi. Benim için gazino kültürü, eğlencesi, tiyatrosu ve ülke stantlarıyla inanılmaz bir hal alırdı. Şimdi fuarın tekrar aynı ruhunun canlandırılma aşamasında olması çok hoşuma gitti. Sokaklarda yurt dışından gelen sanatçılar var. Ben hep yıllarca fuarın dünya gençlik parkı olmasını istemiştim. Bütün dünyadaki gençlik her sene 1 ay gelip buraya eğlenin derdim. Uzun zaman sonra bu sene ilk defa çok etkilendim. Katılan sanatçılar da çok hoşuma gitti. Bu vesile ile fuarın bir parçası olduğumuz için çok mutluyum" dedi.

Can Yılmaz da "Dedemler her sene aynı dönemde devamlı ortadan kaybolurdu iki ay boyunca. Nereye gidiyorlar acaba diyorduk meğer buraya geliyorlarmış. Ben de 5 yaşlarımda İzmir Fuarı'ndan öyle haberdar oldum. İnşallah daha uzun yıllar bu fuar aynı mutlulukla neşeyle devam eder" dedi. DHA