Türkiye'nin geleneksel el sanatlarının önde gelen temsilcileri, 4. Güzelbahçe Geleneksel Türk El Sanatları Festivali’ndebuluştu.16 bölgeden, 35 ayrı sanat dalından, 40 zanaatçının katıldığı etkinlikte Atatürk ve silah arkadaşları için lokma döküldü.

Güzelbahçe Belediyes ve Güzelbahçe Kültür Sanat ve Musiki Derneği’in işbirliği ile düzenlenen Güzelbahçe 4. Geleneksel Türk El Sanatları Festivali başladı. İstanbul, Adıyaman, Bursa, Denizli, Ankara, Gaziantep, Kahramanmaraş, Konya, Mardin, KKTC ve İzmir'in çeşitli ilçelerinden gelen 40 usta, Güzelbahçe İlhan Selçuk Parkı'nda hem eserlerini sergiliyor, hem de sanatlarını icra ediyor.

Festivalin startı Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi’nin girişinde sergilenen üç serginin açılışıyla başladı. Dilek Erim’in “Kaat’ı, geleneksel Türk Süsleme Sanatı”, Fotoğraf sanatçısı Yunus Koç’un “Kaybolan meslekler fotoğraf sergisi” ve Yusuf Ziya Güreken’in “yakma sanatı eserleri”nin yer aldığı üç sergi ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Geleneksel Türk El Sanatları, Anadolu'nun binlerce yıllık tarihinden gelen çeşitli uygarlıkların kültür mirasıyla, kendi öz değerlerini birleştirerek zengin bir mozaik oluşturmuştur. Geleneksel Türk El Sanatlarımızın içerisine; halıcılık, kilimcilik, kumaş dokumacılığı, yazmacılık, çinicilik, seramik, deri işçiliği, taş ve maden işçiliği, sepetçilik, semercilik, keçe yapımcılığı, örmecilik, ahşap, ağaç işçiliği, aplike, kitre bebek, sedef kakma, tel sarma, takı tasarım, su kabağı işleme, maket ustalığı, mask, minyatür resim, kaat'ı sanatı, ebru sanatı, çarık yemeni, baston, atık değerlendirme gibi pek çok sanat dalı giriyor” dedi.
Güzelbahçe Kültür Sanat ve Musiki Derneği Başkanı Emel Ardahanlı hayallerindeki festivali gerçekleştirdiklerini belirterek, “Amacımız, ülkemizde kaybolmaya yüz tutan geleneksel Türk El Sanatlarımızı geleceğe taşımak ve genç kuşaklara tanıtmak” diye konuştu.

Festival alanında ayrıca İzmir’in kurtuluşu ve şehitlerimizin ruhuna lokma dökülüp dağıtıldı. İlhan Selçuk Parkı’nda ve Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen festival 12 Eylül akşamı sona erecek.