Hatice Bülbül yazdı...

Her ölüm erkendir, her ölüm acıdır geride kalanlar için ama Fikret Alan’ın ölümü, hayatı bu kadar severken, hayata bu kadar tutunurken gerçekten erken bir ölüm oldu.

Tırnak aç “doğum tarihi, ölüm tarihi” tırnak kapa bir yaşam değildi Alan’ın yaşamı. 5 Eylül 1951 tarihinde Kayseri’de başlayan hayat yolculuğu geride bıraktığı anılarıyla sürüyor aslında. Muhasebe, turizm işletmeciliği, pazarlama uzmanlığı gibi işlerde çalıştıktan sonra ODTÜ öğrenimi yıllarında Ankara Halk Oyuncuları'nın kuruluşunu da gerçekleştiren Fikret Alan, 1979 yılında TRT Kurumu’nda spiker olarak göreve başladı. Birikimiyle, verdiği emekle, programı sahiplenişiyle hiçbir zaman sıradan bir spiker, sunucu olmadı Alan. Sesi dışında önerdiği, yapımını gerçekleştirdiği programlara da emek verdi.

Yöremizden, Gecenin İçinden, İmbat bunlardan bazıları...

Yine, TRT İzmir Televizyonu’nda, “Değişen Alışkanlarımız” ve sabah programlarının sunuculuğunu yaptı, naklen yayınlar gerçekleştirdi.

2002 yılından 2006 yılına değin İzmir Radyosunda “Başspikerlik görevinde de bulunan Fikret Alan, TRT dışında birikimini ve deneyimlerini üniversitelerde de paylaştı. 1989-1991 yıllarında Eskişehir Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Radyosunda birçok program ve seslendirme yaptı.
1992 yılından itibaren 3 yıl süre ile Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde “Konuşma Eğitimi ve Diksiyon” dersleri verdi.
İşine böylesine âşık bir insanın elbette emeklilik sonrasında da boş durması beklenemezdi. İzmir ve KKTC de çeşitli kurum ve Üniversitede “Konuşma Eğitimi” dersleri verdi, TRT İzmir Kent Radyo’da “İmbat” adlı programı hazırlayıp sundu. Ulaş, Barış, Ceren ve Kerem’in babası olan, ömrü boyunca memleket meseleleri için kafa yoran, emek veren Yusuf Fikret Alan, İGC Basın Şeref Divanı ve TGC üyesiydi.

Işıklar içinde uyusun….