http://ajans.dha.com.tr/images/videos/2017_01/2017_01_31/1439444/manisa_engellinin_yuzu_guldu.mp4

MANİSA'nın Şehzadeler Belediyesi, 1.5 yıl önce omuriliğinde sinir sıkışması sebebiyle kısmi felç geçiren ve akülü tekerlekli araca mahkum yaşamını sürdürmeye başlayan 33 yaşındaki Sercan Güler'e iş verdi. Zabıta Müdürlüğü'nde çalışan, vatandaştan gelen şikayet ve talepleri zabıtaya bildirerek, ekipleri koordine eden Güler, işi sayesinde hayata tutundu.

Şehzadeler İlçesi Adnan Menderes Mahallesi'nde ailesiyle birlikte yaşamını sürdüren Sercan Güler, 1.5 yıl önce omuriliğinde sinir sıkışması sebebiyle kısmi felç geçirdi. Güler, yürüme yetisini kaybetti. Hayatının geri kalan kısmını akülü araca mahkum olarak sürdürecek olan Güler'e, Şehzadeler Belediyesi sahip çıktı. Felç olmadan önce tekstil fabrikasında çalışan Güler, hastalığı sonrasında iş bulamadığı için belediyeye başvurdu. Başvuru yapmasından bir gün sonrası Şehzadeler Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne alınan Güler, santral görevlisi olarak çalışıyor.

"HER TÜRLÜ İMKAN SAĞLANIYOR"

Vatandaştan gelen şikayet ve talepleri bildirerek, zabıta ekiplerinin koordineli çalışmasını sağlayan Güler, "Yaklaşık 1.5 sene önce omuriliğimde sinirlerin sıkışmasından dolayı kısmi felç geçirdim. Hayata küsmedim. Şehzadeler Belediyesine giderek, Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, yardımcıları Ahmet Songüler ve Bilal Demir'den iş istedim. Ne iş yapabileceğimi sordular. Başvuru yaptığımın bir gün sonrasında işe alındığımı ve zabıta müdürlüğünde işe başlayabileceğimi bana söylediler. Burada santralde vatandaşlardan gelen şikayet ve taleplere bakıyorum. Vatandaşlarımızın seyyarlar, dilenciler, molozlar olmak üzere hangi tür şikayetleri varsa ekiplere telsizden bildiriyorum. Ekiplerimizin olay yerine gitmesini sağlıyorum. Burada çalıştığım süre içerisinde tedavilerime de gidip geliyorum. Hiçbir şekilde sıkıntı olmuyor. Şehzadeler Belediyesi bize her türlü imkanı sağlıyor. Engellilerin elinden tutuyorlar. Kendilerinden Allah razı olsun" dedi.