Çeşme’de tüm sokak hayvanları, belediye, HAYTAP ve ÇESAL’in ortak projesi kapsamında kısırlaştırılıyor. Çalışmaya İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Şişli Belediyesi de destek verecek.

İzmir’in Çeşme Belediyesi, “sokakta kısırlaştırılmayan can kalmasın” düşüncesinden yola çıkarak Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) ve Çeşme Alaçatı Doğa ve Hayvanseverler Derneği (ÇESAL) ile ortak çalışma başlattı. Daha önce Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ile bir araya gelen STK temsilcileri, özellikle yaz sonunda sokağa terklerle birlikte ilçedeki sahipsiz hayvan nüfusunun artışa geçtiğini ve popülasyonun kontrol altına alınmasının tüm kurum ve kişilerin desteği ile başlatılacak etkin kısırlaştırma çalışması ile mümkün olabileceğini aktarmıştı. Toplantı sonrası Çeşme Belediyesi topyekun kısırlaştırma çalışmasını başlattı. Çalışmaya İzmir Büyükşehir Belediyesi de iki ekiple destek veriyor. Ayrıca kısırlaştırılacak hayvan sayısı arttığında, İstanbul’dan Şişli Belediyesi ekibi de desteğe gelecek.


GÖNÜLLÜLERE ÇAĞRI


HAYTAP İzmir Temsilcisi Esin Önder, “Çeşme Belediyemiz kısırlaştırma kampanyası başlattı. Amacımız ilçe sınırları içinde kısırlaştırılmayan pati kalmaması. Zor olan köpekler için İzmir Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla yakalama başladı. Yakalamalar arttığında Şişli Belediyesi, HAYTAP-ÇESAL işbirliği ile kısırlaştırmalar yapılacaktır. İşbirliği yapan belediyelerimize teşekkür ediyoruz” dedi. Bir çağrıyı da ilçedeki gönüllü hayvanseverlere yaptıklarını dile getiren Önder, “Topyekun kısırlaştırma çalışmamız sadece belediye ve STK ile sınırlı kalmasın. Yaşadığı mahalle veya sitede kısırlaştırılmamış hayvan olanların, Çeşme Belediyesi veteriner hekimleri Melda Görgün’e (0530 763 90 22) ve İsmail Ekmekçioğlu’na (0535 765 68 44) bilgi vermelerini rica ediyoruz. Yine hayvanları, kısırlaştırılmak üzere yakalamaya yardımcı olabilecek tüm gönüllülerin de desteğine ihtiyacımız var” diye konuştu.