Karşıyaka Belediyesi, sokak hayvanlarını sahiplendirme faaliyetlerine hız verdi. 11 ayda 126 kedi ve köpek yeni ailelerine kavuştu; onlarca sevimli dost daha yeni yuvalarına kavuşmayı bekliyor

Terk edilen ve sokaklardaki yaşam koşullarına adapte olamayan can dostların koruma altına alındığı Karşıyaka Belediyesi Örnekköy Geçici Köpek Bakımevi, petshoplara alternatif oldu. Satın almak yerine sahiplenmeyi tercih eden Karşıyakalılar, sene başından bu yana Golden Retriever gibi özel cinslerin de aralarında bulunduğu 37 köpeğe kucak açtı. Can dostlar, sağlık kontrolleri ve aşıları yapıldıktan sonra, hiçbir ücret talep edilmeden yeni ailelerine teslim edildi. Taypark’ta hafta sonları kurulan sahiplendirme standı da kediseverlerin uğrak noktası oldu. Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Yerel Hayvan Koruma Gönüllüleri işbirliğinde, 89 kedi sıcak yuvaya kavuşturuldu. Köpek veya kedi sahiplenmek isteyen vatandaşların, 0232 324 44 19 ve 39 numaralı telefondan detaylı bilgi alabileceği belirtildi.

TEK KISTAS SEVGİ
‘Hayvan dostu belediyecilik’ anlayışıyla hizmetlerini sürdürdüklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Sahipsiz hayvanlarımız için daha yaşanabilir bir kent yaratmak adına çalışırken, sahiplendirme faaliyetlerimizi de titizlikle yürütüyoruz. Can dostlarımızın bizlerden tek istediği sevgi ve ilgi. Hayvanlarımızı sahiplendirirken tek kıstasımız bu. Onları hak ettikleri gibi sevip koruyabilecek, terk etmeyecek ailelere ihtiyaçları var. Sıcak yuvalarının kapılarını sadık bir dosta açmak isteyen gerçek hayvanseverleri bakımevimize ve sahiplendirme standımıza bekliyoruz” dedi.