Bayramlar insanların tatil yaptığı, sevdikleriyle birlikte vakit geçirdikleri, mutlu anılar biriktirdikleri günler ancak sahipsiz hayvanlar için bayramın anlamı çok farklı.

Bayramda Türkiye'nin dört bir yanındaki belediyelerin veteriner işleri bölümlerinin kapalı oluşu; acil vakalara bakacak kimsenin bulunmayışı, bu dönemde hastalanan veya kaza geçiren sokak hayvanları için “ölüm fermanı” anlamına geliyor. İzmir'de de Büyükşehir Belediyesi dışında hiçbir ilçe belediyesi hizmet vermeyecek. HAYTAP İzmir Temsilcisi Esin Önder bu duruma tepkili. Önder; “Bayram boyunca sadece İBB çalışacak. Kocaman ilçe belediyelerinin hepsi kapalı. Bakımevlerinde sadece görevli bırakıyorlar ve ancak RM'deki hayvanların acil durumda bir veteriner hekim gelip bakacak. Çok endişe verici” dedi.

30 ilçeye hizmet veren Büyükşehir'in de için sadece bir ambulansı bulunduğunu da hatırlatan Önder, “Biraz önce İBB Genel Sekreteri Gökçe Buğra'ya da tweet attım. Veteriner hekim sayısı yeterli değil. Bir ambulans hele hiç yeterli değil! '30 ilçeye hizmet veriyoruz' denmesine rağmen zaten uzak mesafelere gidemiyorlar. İzmir içindeki bir trafik kazasına bile 3-4 saatte gidebiliyorlar. O can, bu süre içinde ölmez mi? 2. ambulans mutlaka hizmete girmeli; görevli ve veteriner hekimi sayısı artırılmalı” diye konuştu.