Microsoft, Windows 11 işletim sisteminde yeni bir güncelleme yöntemi deniyor. Bu yöntem sayesinde, bilgisayar kullanıcıları güncellemeleri yaptıktan sonra bilgisayarlarını yeniden başlatmak zorunda kalmayacaklar. Bu yöntem, “hot patching” (sıcak yama) olarak adlandırılıyor. Bu yöntem daha önce Windows Server ve Xbox’ta kullanılmıştı. Şimdi ise Windows 11’in son sürümünde ortaya çıktı.

Çin, uzay istasyonuna yeni taykonot ekibini yolladı Çin, uzay istasyonuna yeni taykonot ekibini yolladı

Hot Patching Nedir?

Hot patching, Windows 11 işletim sisteminde güvenlik yamalarının uygulanmasını kolaylaştıran bir yöntemdir. Bu yöntem sayesinde, güvenlik yamaları bilgisayara indirildikten sonra, bilgisayarın yeniden başlatılmasına gerek kalmadan çalışmaya başlar. Bu, bilgisayar kullanıcılarının zaman kazanmasını ve verimliliğini artırmasını sağlar.

Hot patching yöntemi, sadece güvenlik yamaları için geçerlidir. İşletim sisteminde yeni özellikler ekleyen güncellemeler, eski yöntemle yani bilgisayarı yeniden başlatarak uygulanmaya devam edecektir.

Hot Patching Ne Zaman Kullanılabilir Olacak?

Hot patching yöntemi, şu anda Windows 11’in geliştiriciler için yayınlanan son sürümünde test ediliyor. Bu yöntemin, Windows 11’in tüm kullanıcılarına ne zaman sunulacağı henüz belli değil.

Ancak, hot patching yönteminin, x86 ve x64 bilgisayarlar için 2024 yılının sonbaharında çıkması planlanan Windows 11 24H2 sürümünde yer alması bekleniyor. ARM64 cihazlar için ise bu yöntem 2025 yılında kullanılabilir olacak.

Hot patching yönteminin, Windows 11’in tüm sürümlerinde olup olmayacağı da henüz netleşmedi. Bu yöntemin, Windows 11’in ticari sürümlerinde de kullanılması mümkün olabilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ