Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kocaeli Gebze kesimindeki viyadük çalışmaları sırasında beton blok düştü. 5 işçinin enkazın altında kaldığı bildirildi.

Kuzey Marmara Otoyolu projesi kapsamında Kocaeli'de Gebze Tavşanlı mevkiinde yapılan 7 nolu viyadük inşaatında çökme meydana geldi. Çökme, viyadük başlık ayağı montajının yapıldığı sırada gerçekleşti.

https://youtu.be/O-jEVtBdJ9k

30 METREDEN DÜŞTÜ


Yaklaşık 30 metre yükseklikte bulunan viyadükte çalışan ve ilk bilgilere göre 5 kişi oldukları bildirilen 5 işçi, düşerek enkazın altında kaldı.

İhbar üzerine olay 112 Acil ve itfaiye ekipleri geldi. İşçilerin enkazın altından çıkarılması için çalışma başlatıldı.

İKİ İŞÇİ ÖLDÜ, BİR İŞÇİ KURTARILDI


Kurtarma çalışmalarında 2 işçinin cansız bedenine ulaşılırken, bir işçi ise yaralı olarak kurtarıldı. Enkaz altında kalan diğer işçi için çalışmalar sürüyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaşanan kaza ile ilgili iki müfettiş görevlendirdiğini ve olayla ilgili incelemenin başlatıldığını duyurdu. Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı'nca kazayla ilgili soruşturma açıldığı ve konuyla ilgili iki cumhuriyet savcısının görevlendirildiği öğrenildi.
Gebze 1. Sulh Ceza Hakimliği'nce, viyadük çalışmaları sırasında beton bloğun düşmesi sonucu meydana gelen kazaya ilişkin yayın yasağı kararı verildi.