Haber/ Gökçe ADAR

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi’nin (GSF) Narlıdere’den Tınaztepe Yerleşkesi’ne taşınması kararına karşı, öğrencilerin ve akademisyenlerin mücadelesi yaklaşık 2 aydır devam ederken, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dayanışması üyeleri, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya; CHP İzmir Milletvekilli Kamil Oktay Sındır, İzmir Baro Başkanı Avukat Özkan Yücel, öğrenciler, siyasi partiler ve STK’ler da katıldı. Grup adına basın açıklaması yapan Mertcan Titiz, “Bugünden itibaren başta Rektör Nükhet Hotar olmak üzere tüm DEÜ yönetimi bizi muhatap alıncaya ve tüm taleplerimizi gerçekleştirinceye kadar Narlıdere’deki fakülte yerleşkemize gidip gece gündüz nöbet tutmaya başlıyoruz” dedi.

Nöbete davet

Fakültelerine sahip çıkacaklarının altını çizen Titiz, “Türkiye'nin en büyük Güzel Sanatlar Fakültesi'nin birkaç kişinin şahsi çıkarları doğrultusunda yok edilmesine karşı olan ve dayanışmamıza güç veren tüm halkımızı da bu nöbete davet ediyoruz. Rant hayalleriyle belleksizleştirilmeye, bölünmeye, yok edilmeye karar verilmiş fakültemizi bir yaşam alanına çevireceğimizi; sanata, akademiye eğitimimize, fakültemize, geleneğimize ve birlikteliğimize sahip çıkmakta inatçı olacağımızı bir kere daha rektörlük önünden bildiririz” diye konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından, direniş çadırları kurmak isteyen öğrenciler, Güzel Sanatlar Fakültesi'ne gitti. Öğrenciler, fakültede polisin müdahelesiyle karşılaştı. Polis, GSF öğrencilerini kampüs içerisine almadı. Öğrenciler ise, direniş çadırlarını ilerleyen günlerde kuracaklarını söyledi.