Hezerfan Film Galeri, Kentimiz İzmir Derneği ve TARKEM işbirliği ile düzenlenen Kısa Kısa Kemeraltı Kısa Film Yarışması sonuçlandı. Dereceye girenleri ödülleri EGİAD Sosyal Etkinlikler ve Kültür Merkezi’nde (Tarihi Portekiz Sinagogu) düzenlenen törenle verildi. Yarışma, İzmir'in en değerli alanlarından biri olan Tarihi Kemeraltı'nın tanıtımı, İzmir'de film üretiminin arttırılması, İzmir'i ve özellikle Kemeraltı bölgesini Türkiye ve dünya film endüstrisinin önemli lokasyonlarından birine dönüştürmek için düzenledi.

Birinciye 10 Bin TL

Yarışmaya katılan 91 eserden yapılan değerlendirme sonucu 24 finalist belirlendi. Finalistler, Bahar Kılıç Adilçe, Başak Bıçak, Cezmi Baskın, Deniz Sipahi ve Sunay Akın’dan oluşan yarışma jürisi tarafından bir kez daha değerlendirildi. Gazetemizin Kurumsal İletişim Direktörü Gökmen Küçüktaşdemir'in "Zamanın Elleri" isimli filmi ile birinci oldu. Yarışmada İbrahim Sertaç Kasaplar'ın "Dünyada Sıradan Bir Gün" isimli filmi ile ikinci seçilirken Arda Akçay & Alp Orhon ikilisinin "Kemeraltı, İzmir'in En Büyük Çocuğu" isimli belgesel filmi ile üçüncü oldu. Ayrıca, Aydın Özbey'in "Tarihi Fotoğraflayanlar; Hamza Rüstem" isimli filmi ve Erdican Tokol'un "Uzun Apo; Sevgiyle Devam Eden Hikaye" isimli filmlerine de jüri özel ödülü verildi. Yarışmanın birincisi 10 bin TL, ikincisi 5 bin TL ve üçüncüsü 3 bin TL kazandı. İzmir Kent Değerlerini Koruma ve Geliştirme Derneği Genel Sekreteri Sedef Özer, TARKEM Genel Müdürü Sergenç İneler ve Hezerfan Film Galeri Direktörü Nesim Bencoya'da birer konuşma yaptı.

Dünyaya tanıtacaklar

İzmir Kent Değerlerini Koruma ve Geliştirme Derneği Genel Sekreteri Sedef Özer, yarışmanın Kemeraltı ve İzmir için çok önemli olduğunu, kentin değerlerine sahip çıkılması gerektiği vurguladı. TARKEM Genel Müdürü Sergenç İneler de Kemeraltı ile ilgili mekânsal projelerin son hızla devam ettiğini, bölgeyi canlandırmak için kültürel ve sosyal açıdan yapılacak projelere de destek olmayı sürdüreceklerini söyledi. Hezerfan Film Galeri Direktörü Nesim Bencoya ise Kemeraltı’nı dünyaya tanıtmanın en iyi yolunun sinema olduğunu, gelecek yıllarda yarışmaya daha fazla yönetmenin katılmasını beklediklerini dile getirdi. Bencoya, “İlkini düzenlediğimiz yarışmaya katılan yönetmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Güzel bir yarışma oldu. Gelecek yıllarda dünyanın pek çok ülkesinden kentimize yönetmenlerin geleceğini ve Kemeraltı’nda film çekip yarışmamıza karılacaklarını düşünüyoruz. Onların filmleri bölgeyi dünyaya tanıtacak” dedi. Tören, dereceye giren kısa filmlerin izlenmesi ve kokteylle sona erdi.