İzmir Müftülüğü, Konak ilçesindeki Kestanepazarı Camisi'ndeki cuma namazı öncesindeki vaazda CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun eleştirildiğine ilişkin haberleri yalanladı. İzmir Müftülüğü, Konak ilçesindeki Kestanepazarı Camisi'ndeki cuma vaazında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eleştirildiğine ilişkin haberleri yalanladı.

Müftülükten yapılan yazılı açıklamada, bazı internet sitelerinde yer alan Kestanepazarı Camisi'nde Kılıçdaroğlu'nun cuma vaazında eleştirildiğine ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Açıklamada, "Haberde adı geçen Konak ilçesi Kestanepazarı Camisi'nde 23 Şubat 2018 Cuma günü vaazda 'Büyük Emanet, İnsani Sorumluluk' konusu, hutbede ise Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan 'Bağımlılık Bir Tuzaktır' konusu işlenmiş olup, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun ismi vaaz ve hutbede hiçbir şekilde konu edilmemiştir." ifadelerine yer verildi.

Ne Olmuştu ?


23 Şubat 2018 günü Cuma namazı öncesinde, İzmir Kemeraltı Kestanepazarı Camisi’nde vaaz verilmesi sırasında, vaaz veren diyanet görevlisinin, Suriye’de devam eden Afrin harekatı ve terör belası üzerine konuştuktan sonra “Bu günleri ancak birlik ve beraberlik içinde olursak aşabiliriz, bu insani bir sorumluluktur, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu da bu konuda duyarlı olmaya, toplum içindeki huzuru ve barışı zedeleyecek konuşmalar yapmamaya davet ediyoruz” şeklinde bir konuşma yaptığı, duyarlı Kemeraltı esnafı tarafından CHP İzmir İl Başkanlığına bildirilmişti. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu, ismini vererek eleştirmesine, CHP İzmir’den tepki gecikmedi.

Olay kendisine ilk iletildiğinde inanamadığını belirten Deniz Yücel “Camiler asla ve asla siyaset yeri olamaz, inançlar ve dini duygular siyasete alet edilemez. İzmir Müftülüğünden acil açıklama bekliyoruz. CHP İzmir İl Başkanlığı olarak bu olayın peşini bırakmayacağız” dedi. CHP il başkanı Deniz Yücel, olayla ilgili şu açıklamayı yaptı.

https://youtu.be/9C23Tg0-Qac