İngiltere’de Doncaster şehrinden Londra King’s Cross’a gitmekte olan bir trende dün akşam saatlerinde bıçaklı saldırı meydana geldi.
İngiltere Ulaşım Polisi’nin açıklamasına göre, saat 19.42’de başlayan saldırıda çok sayıda yolcu yaralandı. Tren, acil durum kapsamında Huntingdon İstasyonu’nda durduruldu.
Olay yerine kısa sürede çok sayıda ambulans ve özel kuvvet ekibi sevk edildi. İlk belirlemelere göre 9’u ağır 10 kişinin hastaneye kaldırıldığı, bazılarının durumunun kritik olduğu bildirildi.
İki kişi gözaltına alındı
Polis, saldırı sonrası 2 şüpheliyi gözaltına aldığını açıkladı. Olayın nedenine ilişkin kesin bilgi verilmezken, Terörle Mücadele Polisi de soruşturmaya dahil edildi.
İngiltere Ulaşım Polisi Şefi Chris Casey, saldırıyı “şok edici bir vaka” olarak tanımlayarak şu ifadeleri kullandı:
“Ne olduğunu tespit etmek için kapsamlı bir soruşturma yürütüyoruz. Bu erken aşamada olayın nedenleri hakkında spekülasyon yapmak uygun olmaz.”
Başbakan Starmer: “Derin endişe verici”
İngiltere Başbakanı Keir Starmer, sosyal medya platformu X’te yaptığı açıklamada olayı “derin endişe verici” olarak niteledi:
“Saldırıdan etkilenen herkesin yanındayım. Acil durum ekiplerine hızlı müdahaleleri için teşekkür ediyorum.”
İçişleri Bakanı Shabana Mahmood da “derin üzüntü duyduğunu” belirterek, soruşturma tamamlanmadan spekülasyon yapılmaması çağrısında bulundu.
Görgü tanıkları: “Her yer kan içindeydi”
Olay anına tanık olan Gavin isimli yolcu, Sky News’e yaptığı açıklamada yaşadıklarını şöyle anlattı:
“Bulunduğum vagona bir kişi kanlar içinde girdi. ‘Bıçakları var, bıçaklandım’ dedi. Her yer kan içindeydi. Şüphelilerden kaçmak için insanlar bizim vagona doğru koştu.”
Gavin, trenin kısa süre sonra istasyona yanaştığını ve yaralıların hızla ambulanslara taşındığını belirtti.




