TORBALI VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ
GAYRİMENKUL SATIŞ İLANI
1-Gayrimenkulün bulunduğu mahalle, cadde, sokak, kapı ve daire numarası: Ayrancılar Mah. 156. Sokak No: 19/15 Torbalı/İZMİR
2-Gayrimenkulün durumu, tapu kaydı, varsa kadastro çapı, evsafı ile hususi vasıfları, müştemilat ve eklentileri: Konu taşınmazın bulunduğu ana taşınmaz 2.094,09 m² imar parseli üzerinde mimari projesinde mimari projesinde bodrum kat+zemin kat+7 normal kat olmak olmak üzere toplam 9 katlı olarak tasarlanmıştır. 3. katta olması planlanan taşınmaz; mimari projesine göre 78 m² alan üzerine 2 oda, salon, antre, banyo, balkon, duş ve mutfak mahallinden oluşmaktadır. Zemin kattan sağlanan bina girişine göre 3. katta sol arka kolda olarak konumlanmaktadır. Mahallinde yapılan incelemelerde binanın bodrum ve zemin katın inşa edilmiş olduğu diğer katların henüz inşa edilmediği görülmüştür. Tarafımıza ibraz eden tapu suretinde bahsi geçen 3. katta konumlanan 15 no.lu bağımsız bölüm meskenin inşa edilmediği görülmüştür. 17.02.2015 tarih 120 belge numarası ile taşınmazın ruhsat süresi dolmuş olup, inşaata devam edilebilmesi için yeni ruhsat başvurusunun yapılması gerekmektedir. Gayrimenkul natamam durumdadır.
3-Gayrimenkul üzerindeki mükellefiyetler ve henüz vadesi gelmemiş rehinler: Gayrimenkul üzerindeki mükellefiyetler ve henüz vadesi gelmemiş rehinler bulunmamaktadır.
4-Gayrimenkulün artırılmasına esas olmak üzere satış komisyonunca biçilen rayiç değer: 1.250.000,00 TL (Birmilyonikiyüzellibin) (KDV, Damga Vergisi ve Tapu Alım Harcı alıcıya aittir)
5- Artırmaya iştirak için alınacak teminatın tutarı: Teminat olarak;
6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 10. maddesinin 1-4 üncü bentlerinde sayılan; para, bankalar tarafından verilen süresiz ve şartsız teminat mektupları ile sigorta şirketleri tarafından verilen süresiz ve şartsız kefalet senetleri, Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet iç borçlanma senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler (Nominal bedele faiz dahil edilerek ihraç edilmiş ise bu işlemlerde anaparaya tekabül eden satış değerleri esas alınır.), Hükümetçe belli edilecek Milli esham ve tahvilat "Bu esham ve tahvilat, teminatın kabul edilmesine en yakın borsa cetvelleri üzerinden % 15 noksaniyle değerlendirilir."
Gayrimenkule biçilen rayiç değerin %7,5 nispetinde olan 93.750 TL tutarında teminat alınması gerekmektedir.
6-Gayrimenkulün satışının yapılacağı yer, gün ve saat: Adalet Mah. Anadolu Cad. No:41/3 Bayraklı/İZMİR – İzmir Defterdarlığı, 28/01/2025 Salı, saat 11:00’ de satış yapılacaktır.
7-İlgilenenler Gayrimenkul Satış şartnamesini Torbalı Vergi Dairesi Müdürlüğünden alabileceklerdir.
8-Teminatın yatırıldığına ilişkin makbuzun 28.01.2025 Salı günü, saat 10:30’ a kadar Satış Komisyonu Başkanlığına ibraz edilmesi gerekmektedir.
Gayrimenkulün ihale edilmesi halinde alınan teminat ihale bedelinden mahsup edilecektir. Malın alınmasından vazgeçilmesi veya bedelin tamamının ödenmemesi durumunda 6183 sayılı Kanun kapsamında doğacak yükümlülükler teminattan mahsup edilecek ve mahsup sonrasında teminattan artan bir tutar olması halinde ise bu tutar doğrudan bütçeye irat kaydedilecektir.
9-Gayrimenkul malın satışında verilen bedel, gayrimenkule biçilen rayiç değerin %75’ini bulmadığı ve şayet artırılan bedel amme alacağına rüçhanı olan alacakların tutarından fazlaya çıkmadığı ve yapılmış ve/veya yapılacak masrafları karşılamadığı takdirde, en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla artırma 7 gün daha uzatılarak; gayrimenkul, aynı mahalde, 04/02/2025 tarihinde aynı saatte tekrar artırmaya çıkarılacaktır.
10- İş bu ilanın tapu kaydında adresi bulunmayan ilgililer ile tapu kaydında ad ve adresleri geçip de tebliğ edilemeyen ilgililere de tebliğ yerine kaimdir.
Yukarıda yazılı hususlar dışında başka bir bilgi almak isteyenler Torbalı Vergi Dairesi Müdürlüğüne müracaat edebilirler.