Haber/  Levent ARIÖZ

TFF 1. Lig'de Play Off hattının 1, lider Akhisarspor'un 4 puan gerisinde olan Altay, cuma günü oynanacak Bursaspor maçına mutlak 3 puan parolasıyla hazırlanıyor. Siyah beyazlıların Teknik Direktörü Sait Karafırtınalar, aralarında yıllardan beri süren ciddi bir rekabetin olduğu yeşil beyazlıları yenip zirveye yaklaşmak istediklerini kaydetti. Haftalardır iyi futbol oynadıklarının altını çizen deneyimli teknik adam, "Keçiörengücü maçı dışında oynadığımız tüm karşılaşmalarda gol attık. Attığımızdan fazlasını da kaçırıyoruz. Gole çeviremediğimiz pozisyonları değerlendirebilsek, daha farklı bir sıralamada olabilirdik. Umarım Bursaspor önünde bu şanssızlığımızı kırarız. Rakip ile aramızda ciddi bir rekabet var. Kazanmamız prestij açısından da çok önemli. Taraftarımızı Menemen İlçe Stadı'nda oynanacak 90 dakikaya bekliyoruz. Onlarla daha güçlüyüz ve kazanarak bize gönül verenleri ödüllendirmek istiyoruz" cümlelerini kullandı.

İlk kez Menemen'de oynayacak

Öte yandan siyah beyazlılar bu sezon ilk kez bir lig maçını Menemen İlçe Stadı'nda oynayacak. Menemen İlçe Stadı'nın passolig sistemi sezon başına yetişmediği için siyah-beyazlılar taraftarı önündeki ilk üç maçını İzmir Atatürk Stadı'nda oynamıştı. Menemen İlçe Stadı'nın kapasitesinin yüzde 5'i olarak Bursaspor taraftarına 215 kişilik kontenjan ayrılacak. Misafir takıma 10 TL'den bilet satılacağı bildirildi. Göztepe Gürsel Aksel Stadı'nın ikinci yarıya yetişmesi durumunda ise Altay, ligin ikinci devresinde Bornova Stadı'nı kullanacak. Siyah beyazlılar 2015-16 ve 2016-17 sezonunda da bir dönem Menemen İlçe Stadı'nda iç saha maçlarını oynamıştı.

74. kez rakip olacaklar

Türkiye'nin iki köklü kulübü Altay ve Bursaspor lig, kupa ve özel maçlar dahil 74. kez birbirlerine rakip olacaklar. Çoğu Süper Lig'de olmak üzere oynanan mücadelelerde Altay'ın 25 galibiyeti bulunurken, Bursaspor 31 kez karşılaşmaları kazanan taraf oldu. 17 müsabaka ise berabere bitti. İzmir'de oynanan maçlarda ise siyah beyazlılar 18 defa 3 puana uzanırken, 8 mücadelede yeşil beyazlılar galip geldi. 10 karşılaşmada eşitlik bozulmadı. İki takım son olarak 31 Temmuz'da oynanan hazırlık maçında karşı karşıya gelmiş ve Bursaspor mücadeleyi 2-1 kazanmıştı.