İlk 4 haftada cezalı oyuncuların çokluğu ve forvet sorunu yüzünden etkili olamayan Göztepe'ye milli maç arası ilaç gibi geldi. Cikalleshi ve Cameron, Kayserispor karşılaşmasına kadar hazır hale gelecek.

SPOR Toto Süper Lig'de ilk 4 haftada 3 mağlubiyet ve 1 galibiyet elde edip sezona istediği gibi başlayamayan Göztepe'ye milli maç arası ilaç gibi geldi. Transferin son günlerinde Sokol Cikalleshi ve Cameron Jarome'u kadrosuna dahil eden Göz Göz'de gelecek hafta iç sahada oynanacak Kayserispor müsabakasına kadar ideal 11'in şekilleneceği bildirildi. İlk 4 haftada cezalı oyuncuların çokluğu ve forvet sorunu yüzünden etkili olamayan sarı-kırmızılılarda Cikalleshi'nin sakatlığını tamamen atlatacağı, Jarome'un da hazır hale geleceği ifade edildi.

Lisans hakkı Kadu'ya


Orta sahaya Deportivo'dan takviye edilen Borges'in de her geçen gün takıma daha fazla adapte olması teknik heyetin yüzünü güldürdü. Öte yandan Göztepe'de Scarione'nin yanı sıra Ghilas'a da lisans çıkarılmadı. Yapılan açıklamada golcü Ghilas'ın lisansının askıya alınıp 14'üncü yabancı olarak sakatlığı sonrası iyileşme döneminde olan Kadu'ya lisans çıkarıldığı belirtildi. Maçlarda oynayamayacak Scarione ve Ghilas'ın devre arasına kadar ayrı çalışacağı, 2 futbolcunun U21 takımın da dahi oynayamayacağı dile getirildi.

Oyuncular Laktat testinden geçti


3 günlük iznin ardından Urla'da toplanan Göztepeli futbolucular, gruplar halinde izokinetik ve laktat testinden geçti. Günü laktat testi ile tamamlayan takım hazırlıklarını bugün gerçekleşecek çift antrenman ile sürdürecek. Laktat testi, kandaki veya beyin omurilik sıvısındaki (BOS) laktat seviyesini ölçer. Kanda oksijen düzeyinde azalma laktatın seviyesinde yükselmeye neden olur. Oksijen azalmasının yanı sıra laktatın aşırı üretimi veya kandan temizlenmesini engelleyen durumlar da laktatı yükselten sebeplerdir. Hücreler tarafından besinlerin enerjiye dönüştürülmesi esnasında ortaya çıkan maddelerden biri olan laktat, kanın asiditesine göre laktik asit halinde de bulunabilir. Çeşitli hastalıklarda yapılan bir test olmasının yanında, sporcuların performansı ile ilgili olarak da kullanılır. DHA