Spor Toto Süper Lig ve TFF 1. Lig’in yayın hakları için yapılan ihalede Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) kararı bekleniyor. Mevcut yayıncı TRT ile Saran Group’un öne çıktığı ihalede flaş açıklama geldi. Saran Group, 5 paket için sözleşmeleri imzaladıklarını ve TFF’ye teslim ettiklerini duyurdu. Federasyon da Saran Group’un imzaladığı sözleşmeye imza atarsa söz konusu paketlerin sahibi belirlenmiş olacak.

Şirketten yapılan açıklama şöyle;

“Bilindiği üzere, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 2022-2023 ve devam eden futbol sezonlarını içeren TFF Süper Lig ve TFF 1. Lig Müsabakaları Yayın Haklarının Devri için düzenlenen ihaleye ilişkin olarak, Paket 1-B, Paket 1-C, Paket 1-E, Paket 2 ve Paket 3 Yayın Hakları Sözleşmeleri'nin imzalanması için tarafımıza 14 Mart 2022 Pazartesi saat 17:00'ye kadar süre tanınmıştır.”

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), yayın ihalesinde Digiturk ile sözleşme imzalanmasının söz konusu olmadığını ve yayın hakkı sözleşmesinin imzalanması için hakların, ilgili paketlere en yüksek ikinci teklifleri veren Saran ile TRT’ye geçtiğini açıklamıştı.

PAKETLER NE İÇERİYOR?

  • Paket 1B: 60 Süper Lig maçı, 4 hafta sonu derbisi (

  • Paket 1C: 36 Süper Lig maçı, 4 hafta içi derbisi

  • Paket 2: Süper Lig maçlarının uluslararası bahis platformlarında yayını

  • Paket 3: Süper Lig ve TFF 1. Lig maçlarının internet TV ve GSM operatörlerinde yayını

  • PAKET 1-E: Dijital platformlardan Süper Lig kısa özet hakları

SARAN GROUP’UN İMZAYA DAVET EDİLDİĞİ PAKETLER VE TUTARI

Paket 1-B: 324 milyon lira
Paket 1-C: 30 milyon lira
Paket 1-E: 16 milyon 200 bin lira
Paket 2: 5 milyon dolar
Paket 3: 6 milyon dolar

TRT'DEN AÇIKLAMA

TRT teklif verdiği iki paket için sözleşme imzaladığını duyurdu. TRT'den yapılan açıklamada, ''TRT olarak Süper Lig ve 1. Lig yayın hakları ihalesi kapsamında yer alan Paket 1-D ve Paket 1-F‘ye ilişkin sözleşmeleri TFF’ye teslim ettik'' denildi. 

TRT'NİN TEKLİF VERDİĞİ PAKETLER

PAKET 1-D: TFF 1. Lig maçlarının canlı yayın hakları ve özetleriyle Süper Lig maçlarının geniş özetleriyle haber amaçlı görüntü hakları

PAKET 1-F: Süper Lig ve TFF 1. Lig maçlarının radyo yayın hakları

SON KARAR TFF'NİN

Saran Group ve TRT'nın açıklamaları sonrasında gözler TFF'ye çevrildi. TFF'nin kısa sürede ihaleyle ilgili son kararı vermesi bekleniyor.