Altay'da futbolda yaşanan şampiyonluk sevinci, yüzme branşındaki 3 altınla taçlandı. Havuzdaki başarıyı elde eden sporculardan Ege Altan, omurilik tümörü sebebiyle felç kalma riskiyle karşı karşıyayken, yüzerek hastalığını atlattı, mayıs ayı başında Türkiye şampiyonu olarak camianın gururu oldu.

Futbolda 2 sezondur üst üste yaşadığı iki şampiyonlukla taraftarını sevince boğan Altay'da yüzme branşı da takdir edilecek başarılara imza atıyor. Mayıs ayı başında İstanbul Kartal'da düzenlenen 850 sporcunun katıldığı 12 yaş altı Türkiye Şampiyonası'nda Ege Altan ve Zeynep Oktay altın, Azra Akı ise gümüş madalya alarak siyah beyazlıların gururu oldu. Ayrıca Mart ayındaki Yıldızlar Türkiye Şampiyonası'nda Arda Çolakoğlu Türkiye 8.'liğini alarak gelecek için ümit verdi. Siyah beyazlıların yetenekli yüzücüleri içinde Ege Altan, adeta yaşama yüzmeyle tutundu. Yaklaşık 1.5 sene önce bel ağrıları sebebiyle doktora giden ve omurilik tümörü teşhisi koyulan 2006 doğumlu Ege Altan, ciddi bir ameliyat geçirdikten sonra, felç kalma riskiyle karşı karşıya kalacakken, yüzme sporuyla hayata geri döndü.



 

ÖNCE OMURİLİK EĞRİLİĞİ DEDİLER

 

Geçtiğimiz hafta düzenlenen Türkiye şampiyonasında altın madalya alarak hayata tutunuşunu taçlandırdı. 50 metre kelebekte bu başarıyı kazanan Ege'nin aldığı birincilik kendisine büyük moral oldu. Genç sporcunun antrenörü Ecem Oygüç, Ege'nin yaşadığı zorlu süreçten sonra çok güçlü bir geri dönüş yaptığını ifade ederek, "Sporcularımızı her yıl soktuğumuz spor hekimliği kontrolünde Ege'nin rahatsızlığını tespit ettik. İlk olarak skolyoz(omurilik eğriliği) teşhisi koydular. Ardından sorunun üstüne gidelim dedik, daha detaylı tetkikler yapınca omurliğinde tümör olduğunu gördük. Bir süre antrenmanlara gelemedi. Ancak çok hızlı bir şekilde kendine geldi. 6 ay sonra hastalığını tamamen atlattı. Ve son aldığı altın madalyayla ne kadar güçlü biri olduğunu gösterdi. Şimdi Aralık ayında Türkiye Şampiyonamız var. Altay bayrağını yine en üst göndere çekmek için vargücümüzle çalışacağız" dedi.

EGE: PİLOT OLMAK İSTİYORUM

Genç sporcu Ege, yüzmeye 5 yaşında başladığını, ilk 6 ay gönülsüz başladığı sporun şimdi tutkusu olduğunu ifade etti. Kendisinden 2 yaş küçük kız kardeşinin de yüzdüğünü söyleyen 2006 doğumlu yüzücü, yaşadığı hastalıktan sonra, iyileşme sürecini şöyle anlattı: "Sırtımdaki ağrılardan dolayı geceleri uyuyamıyordum. Doktorla görüştükten sonra ameliyat olmam gerektiğini söylediler.

Operasyondan sonra ilk 1 ay yüzmedim. Ardından tedavi olarak yüzmeye başladım. Bu sporu yapmasaydım felç kalma ihtimalim varmış. Kazandığım son altın madalya hem ailem, hem kulübümüz için moral oldu. Yüzme sporu dışında meslek olarak pilot olmayı hayal ediyorum. Adrenalinli sporları seviyorum ve ayrıca annem de bir dönem hosteslik yaptığı için bir sempatim var" diye konuştu.



ANNE ALTAN: YÜRÜDÜĞÜNE İNANMADILAR

Ege'nin annesi Aylin Altan, oğlunun aldığı altın madalyadan dolayı büyük gurur duyduğunu belirtti. Oğlunun çok azimli bir çocuk olduğunu kaydeden Altan, " Eğer sporcu olmasaydı teşhis koyulmadan önce felç kalabilirdi.Ama yüzücü olduğu için ve doktorumuz iyi olduğundan dolayı yeniden eski haline döndü. Tümör, omuriliği tamamen kaplamış. Doktorlara raporu götürdüğümüzde yürüdüğüne inanamadı. Geçen sene ekim ayında ameliyat oldu. 3 ayda havuza geri döndü. Şimdi ise herşey yolunda. Bir de üstüne altın madalya aldı. Yüzde yüz halde hazır ve yaşam savaşında başarısını altınla taçlandırdı" ifadelerini kullandı.

ALTAY'IN GURURU OLDULAR

Altay'ın gurur kaynağı diğer yüzücülerden Azra Akı 2006 doğumlu. Yüzmeye ilk olarak aktivite olarak başladığının altını çizen Azra, "Daha sonra başarılar geldikçe havuzdan çıkmamaya başladım. Ailem de bunu onaylayınca devam ettim. 7 senedir yüzüyorum. Son Türkiye Şampiyonası'nda gümüş madalya alınca "Neden altın alamadım" diye üzüldüm ama bu beni daha da kamçıladı. Hedefim milli takım seçmelerine girip ülke çapında başarılı bir sporcu olmak" dedi.

Altay'a altın madalya getiren 2006 doğumlu Zeynep Oktay 6 senedir yüzüyor. Babası Altaylı olduğu için siyah beyazlı kulübe geldiğini hatırlatan Oktay, "İyiki buradayım. Çok yetenekli antrenörlerimiz var ve bizle sürekli ilgileniyorlar. En büyük hedefim dünya şampiyonasına katılmak. Babam Altaylı olduğu için futbolla da ilgiliyim. Kazandığımız üst üste 2 şampiyonluktan sonra yüzmede de başarılı olup camiayı gururlandırabildiysek ne mutlu bize" diye konuştu.

Mart ayında düzenlenen Yıldızlar Türkiye Şampiyonası'nda 8. olan Arda Çolakoğlu ise kurbağa stilinde yaş grubunda İzmir'in en iyi sporcusu durumunda. 2005 doğumlu sporcu, "4 yıldır Altay'dayım. En büyük hedefim Türkiye formasıyla milli takımı temsil etmek. Ayrıca meslek olarak da mühendis olmak istiyorum" dedi.



GÜNE SABAH BEŞTE BAŞLIYORLAR

Genç sporcuların antrenörü Ecem Oygüç, Altaylı 4 başarılı yüzücünün de çok yoğun bir antrenman programından geçtiğini ifade ederek, "Sporcularımız sabah 5'te havuza giriyorlar. Bunun için 4 buçukta uyanıp güne başlıyorlar. Bazı günler çift idman yapıyorlar. Şu an bir havuz problemi yaşıyoruz. Alsancak Yüzme Havuzu'nda yoğunluk var ve bazen bir kulvara 15 kişi girdiğimiz oluyor. Lisanslı 100'e yakın sporcumuz var. Aldığımız madalyalardan sonra taraftarımız hep yanımızda oluyor. Sosyal medyada destek mesajları yolluyorlar. Yönetimimizle de önümüzdeki günlerde görüşeceğiz. Sıkıntılarımızı dile getireceğiz. Umarım eksiklerimizin tamamlanmasıyla başarılarımızı katlayarak devam ettireceğiz" dedi.

SADECE FUTBOL KULÜBÜ DEĞİLİZ

Antrenör Ecem Oygüç, hedefledikleri başarılara ulaşmayı inandıran, imkanlar sağlayan Altay Spor Kulübü'nün sadece futbol bazlı olmadığını gösteren Başkan Özgür Ekmekçioğlu'na desteklerinden dolayı teşekkür etti. Oygüç, " Altay Sosyal Dayanışma Dernegi Baskani Aybars Akoğlu ve yönetimine, bizlere dernek binalarını açtıkları, yeri geldiğinde toplantılar yaptığımız, kara calısmalarını yürüttüğümüz ve sekreterya olarak kullanma imkanı verdikleri her yarışımızdan önce yakınen takip edip mental olarak desteklerinden dolayı büyük katkıları oldu. Şube Başkanımız Mehmet Dulgerkaraoğlanoğlu ile yapmış olduğumuz çalışmaların belli başlı hedeflerimizi gercekleştirmede bizlere vermiş olduğu her türlü destekten dolayi yüzme şubesi olarak teşekkür ediyoruz. 2 yıldır bone sponsorumuz olan "tren food music" e de bizlere inandiklari için ayrıca şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.