2018 FIFA Dünya Kupası çeyrek finalinde yarın İsveç ile İngiltere karşılaşacak. Samara Arena'da oynanacak ve yarı finale yükselecek ekibin belirleneceği İsveç-İngiltere karşılaşması saat TSİ 17.00'de başlayacak. Mücadele, TRT 1'den naklen yayınlanacak. İsveç ile İngiltere, tarihteki ilk maçlarını 21 Mayıs 1923'te oynadı. Günün diğer maçında ise Rusya ile Hırvatistan tarihlerinde 4. kez birbirlerine rakip olacak. Soçi şehrindeki Fisht Stadı'nda oynanacak ve yarı finale yükselecek son ekibin belirleneceği Rusya-Hırvatistan karşılaşması saat 21.00'de başlayacak. Mücadele TRT 1'den naklen yayınlanacak. İki takım arasında oynanan maçlara bakıldığında Hırvatistan'ın üstünlüğü bulunuyor. Rusya ile Hırvatistan arasında bugüne kadar 2'si resmi 1'i hazırlık karşılaşması olmak üzere 3 maç oynandı. Hırvatistan bu karşılaşmalarda 1 galibiyet elde ederken, 2 maç da beraberlikle sona erdi. Rusya'nın, Hırvatistan karşısında galibiyeti ise bulunmuyor.


DÜNYA KUPASI'NIN EN HIZLI İSİMLERİ


Müthiş hırsı ve çalışkanlığıyla hala en gözde isimlerden biri, belki de birincisi olan Cristiano Ronaldo, İspanya maçında 34 km/s hıza ulaşıp zirveye kurulmuştu. 1993 doğumlu Ante Rebic, Danimarka maçındaki performansıyla Ronaldo'yu yakaladı. Nijerya maçında da 33,3 km/s'lik bir sprint yaptığı kaydedildi. Usain Bolt, 2009 yılında dünya rekoru kırarken 44,7 km/s hıza ulaşmıştı. Perulu Luis Advincula, Danimarka'ya 1-0 kaybettikleri grup maçında 33,8 km/s hıza ulaşmıştı. Müthiş bir çekişmeye sahne olan Kolombiya-İngiltere maçında Santiago Arias için 33,6 km/s kayıt edilirken, Kyle Walker ve Jesse Lingard için de 33,5 km/s not edildi. 3 maçta 191 sprint atan Aleksandr Golovin ise toplam sprint listesinin 4. sırasında yer alıyor.


SİLVA'NIN HİKAYESİ


Brezilya takımının savunmada en önemli isimlerinden biri de Thiago Silva. Dinamo Moskova yıllarında ölümden döndüğü açıklandı. 2005 yılında tüberküloz olduğu ve yaklaşık 6 ay boyunca amansız bir şekilde hastalıkla savaştığı belirtildi. Juventude'deyken antrenörü olan ve Thiago Silva'yı Dinamo Moskova'ya da transfer eden Ivo Wortmann, konuyla ilgili Bleacher Report'a şu açıklamalarda bulundu: "O halini gördüğümde yıkıldım. Bir gün doktorlar yanıma gelip akciğerinde delik var, ameliyat olması lazım dediler." "Ölüm tehlikesi vardı. Bana, bir daha antrenmana dönememe durumu olduğunu ilettiler. Kariyeri bitebilirdi, akciğerinin bir bölümü olmadan nasıl koşacaktı?" 3 aylık bir tedavi sonrası yaşama tutundu ve Dinamo Moskova sonrası Fluminense'ye geçiş yaptı. Oradan da Milan'a ve sonrasında PSG'ye gitti. Şimdi ise bambaşka bir insan.”


NAGATOMO İÇİN TEŞEKKÜR


2018 FIFA Dünya Kupası öncesi Japonya Milli Takımı'ndan davet alan ve ülkesiyle ikinci tura yükselme başarısı gösteren Yuto Nagatomo için Japonya Futbol Federasyonu'ndan Galatasaray'a teşekkür mektubu gönderildi

Spor Toto Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu'nun ikinci yarısında Galatasaray'da gösterdiği performansla Rusya'da düzenlenen 2018 FIFA Dünya Kupası öncesi Japonya Milli Takımı'ndan davet alan ve ülkesiyle ikinci tura yükselme başarısı gösteren Yuto Nagatomo için Japonya Futbol Federasyonu'ndan sarı kırmızılı kulübe teşekkür mektubu gönderildi. Mektupta Galatasaray'a Yuto Nagatomo'nun milli takım sürecindeki işbirliği için teşekkür edilirken, gelecekte de bu işbirliğinin sürmesi temennisinde bulunuldu. Japonya Milli Takımı Teknik Direktörü Takashi Sekizuka imzasıyla başkan Mustafa Cengiz'e gönderilen mektupta şu ifadelere yer verildi: "Oyuncunuz Bay Yuto Nagatomo'nun Japonya Milli Takımı'na gelmesinde her zaman göstermiş olduğunuz nazik anlayış ve işbirliği için size minnettarlığımızı ifade etmek isterim. 2018 FIFA Dünya Kupası'nı son 16 turunda noktaladık ama bu, gelecek adımlar için ülkemiz adına iyi bir tecrübe oldu. Eylül ayından itibaren, FIFA maç haftalarında yeni bir takımla Birleşik Arap Emirlikleri'nde düzenlenecek olan 2019 AFC Asya Kupası hazırlıklarına başlayacağız. Kulübünüzle olan iyi ilişkilerimizi sürdürmeyi umuyor ve Japonya Milli Takımı için işbirliğiniz ve anlayışınızın devam etmesini diliyoruz. Galatasaray Spor Kulübü'ne başarılar ve refah dileriz."