Haber/ Levent ARIÖZ

Türkiye Futbol Federasyonu(TFF)'nin önümüzdeki sezon geçerli olacak yeni yabancı kuralı sonrası Göztepeli Türk futbolcular kıymete bindi. TFF, Süper Lig'in 2021-22 sezonunda aynı anda sahada 8 yabancı oynatılması kararını çıkarırken, geniş kadroda da en çok 14 yabancıya lisans vereceğini açıkladı. Kaliteli yerli oyuncu azlığı çeken takımlar da bir anda gözlerini yabancı oyuncudan çok Türk oyunculara dikti. Özellikle şampiyonluğa oynayan Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor gibi takımlar yerli oyuncu arayışına başladı. Sezon tamamlandığından bu yana Galatasaray'ın transfer etmek istediği milli oyuncu Halil Akbunar için diğer İstanbul takımlarının da devreye girdiği öğrenildi.

Atınç BJK'nin Gündeminde

Her fırsatta kalacağını açıklasa da 27 yaşındaki oyuncu için cazip bir bonservis teklifi gelmesi durumunda Göz Göz yönetiminin, satmaya sıcak bakacağı öğrenildi. Öte yandan geçtiğimiz haftalarda 3 yıllık yeni sözleşme imzalanan Atınç Nukan'la da eski takımı Beşiktaş'ın ilgilendiği gelen bilgiler arasında. Elindeki fazla yabancı oyunculardan kurtulmaya çalışan siyah beyazlıların, yüksek maaşı bulunan Vida'yı satmaya çalıştığı ve stoper rotasyonuna Atınç takviyesi yapmak istediği ifade edildi. Ayrıca 2 sezondur üstün bir performans sergileyen sol bek Berkan Emir, sağ bek Murat Paluli ve orta saha oyuncusu Soner Aydoğdu'ya da menajerler vasıtasıyla bir çok transfer teklifi geldiği öğrenildi. Levent ARIÖ

Dünya starı Coentrao gündemde

SÜPER Lig'de 2021-2022 sezonu için transfer listesini geniş tutan Göztepe'nin dünyaca ünlü yıldız Fabio Coentrao ile ilgilendiği öne sürüldü. Sol bekte Berkan Emir'le sözleşme yenileyip Boşnak oyuncu Dzenan Burkeovic'i gözden çıkaran sarı-kırmızılıların Portekizli futbolcuyu transfer etmeyi planladığı vurgulandı. Geçen sezon Portekiz Premier Ligi'nde küme düşen Rio Ave forması giyen 33 yaşındaki futbolcunun menajeriyle temasa geçildiği ve Coentrao'dan haber beklendiği kaydedildi. Coentrao için Fransa, Portekiz ve Belçika'dan da transfer tekliflerinin geldiği açıklandı.