Ligde kalan 2 maçını kazandığı takdirde şampiyon olacak Altay'ın başarılı kaleci Egemen, "Göztepe'den de, Karşıyaka'dan da taraftar arkadaşlarım var. Herkes Altay'ın üst lige çıkmasını istiyor. Son virajda tüm İzmir yanımızda" dedi.

Geçen sezon yaşanan 3. Lig Play Off şampiyonluğunun ardından Altay, bu sene de 2. Lig'de ipi göğüsleyip kupaları seriye bağlamak istiyor. 2. Lig Beyaz Grup'un bitimine 2 hafta kala, Pendikspor ve Gümüşhanespor maçlarını kazandığı takdirde TFF 1. Lig'e yükselecek siyah beyazlıların başarılı kalecisi Egemen Gençalp, takımının kritik virajları öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Bu sezon İzmir ekibinin oynadığı 32 lig maçının tamamında 90'ar dakika forma giyerek siyah beyazlıların en çok forma giyen oyuncusu olan 30 yaşındaki eldiven, "Şampiyonluk yolunda tüm İzmir yanımızda" mesajı verdi. Tecrübeli file bekçisi, "Altay taraftarının bize olan desteğine inancım tam. Kendi takımımızın dışında bütün İzmir'in desteğini alıyoruz. Göztepe'den de Karşıyaka'dan taraftar arkadaşlarım var. Herkes Altay'ın eski günlerine dönmesini, üst liglere çıkmasını istiyor. Önce Pendik deplasmanında, sonra ligin son maçı olan İzmir'deki Gümüşhane maçında tüm şehir arkamızda olacaktır" ifadelerini kullandı.


Önce Pendik'i düşünmeliyiz


Herkesin şimdiden lider Gümüşhane'yle oynanacak ligin son maçını konuştuğunu belirten Egemen Gençalp, "Onun öncesinde bu hafta sonu karşılaşacağımız Pendik deplasmanını kayıpsız atlatmalıyız. İstanbul'dan yaralı gelirsek, Gümüşhane maçının anlamı kalmayabilir. Biz futbolcu arkadaşlar olarak bu son iki maçı yarı final ve final olarak görüyoruz. Önce Pendik'i yenip finale yükseleceği. Sonra Gümüşhane'yle oynanacak kritik 90 dakikayı kazanıp yıllar sonra TFF 1. Lig'e çıkmayı arzuluyoruz" cümlelerini kullandı. Sezon başında koydukları hedefe çok yaklaştıklarının altını çizen Gençalp, "2. Lig'in en zor sezonlarından birindeyiz. Futbolculara verilen maaşlar, bütçeler en az 7-8 takım TFF 1. Lig ayarında. Bu sene şampiyon olan büyük iş başaracak. Yıl boyunca elimize çok fırsat geçti. Şimdi yeniden ipler elimizde. Kimseye bakmadan kendi işimizi görmeliyiz" dedi. Levent ARIÖZ

Altay'la birlikte üst lige çıkmak istiyorum


Kariyerinin ilk yıllarında TFF 1. Lig'de şans bulmuş bir futbolcu olarak yeniden üst liglere top koşturmayı kendine hedef seçtiğini kaydeden Egemen, "Bunun da Altay'la birlikte olmasını istiyorum. Sezon başında Altay'a gelmemin sebebi kesinlikle çok iyi bir projeye sahip olmasıydı. Ayrıca babam ve ağabeyim çok iyi bir Altaylı'dır. Ve "Kesinlikle Altay'a gelmelisin" çağrısında bulundu. Şu an çok iyi bir uyum yakaladık. Uzun yıllar önce TFF 1. Lig'de sonra Süper Lig'de Altay kalesini korumak en büyük hedefim" ifadelerini kullandı. Savunma tandeminde yer alan İbrahim Öztürk ve Murat Türkkan'la da savunmada iyi bir uyum yakaladıklarını sözlerine ekleyen tecrübeli eldiven, "İbrahim Ağabey çok deneyimli bir isim ve ondan profesyonellik anlamında çok şey öğrendim. Murat Türkkan'la da Kocaeli Birlik'te beraber oynadık ve birbirimizi yakından tanıyoruz. Defansta kusursuza yakın bir ahenk yakaladık. 12 maçta gol yemedik. Umarım kalan 2 maçta hata yapmayız" diye konuştu.

Töraydın: Hedefimde teknik direktörlük yok


TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta şampiyonluğa odaklanan Altay'da sportif direktörken İsmet Taşdemir'in istifası üzerine teknik direktörlük görevine getirilen Özden Töraydın, siyah-beyazlı takıma 2 haftada 6 puan kazandırarak alkış topladı. Teknik adam olarak profesyonel anlamda ilk sınavına çıktığı Bugsaşspor deplasmanı öncesi, "Acaba başarılı olur mu?" endişesi yaratan Töraydın, Başkent'ten 1-0'lık zaferle dönülmesinin ardından İzmir'deki Hacettepespor maçının da 3-1 kazanılmasıyla camiaya güven aşıladı. Bu sezon Cüneyt Biçer ve İsmet Taşdemir'in ardından üçüncü teknik adam olan Özden Töraydın ise başarısına rağmen teknik direktörlük kariyerine geçmeyi düşenmediğini dile getirdi. Sezon sonuna kadar görevi devralan Özden, "Hedefim teknik direktörlük değil, böyle bir iddiam yok" diyerek şunları söyledi; "Göreve geldiğimde toplantı yaparak futbolcularımızdan beni hoca gibi görmemelerini istedim. Sadece onlara rehberlik ve ağabeylik yapıyorum. Avantajım 3 yıldır kulüpte görev almam ve oyuncuları yakından tanıyor olmam. İsmet Taşdemir istifa ettiğinde sezonun bitmesine 5-6 hafta kalmış olsaydı ya da Play-Off'u garantilemiş olsaydık yeni bir teknik adamla anlaşırdım. Ancak kalan kısa sürede göreve gelecek yeni teknik direktörün takımı yeterince tanıyamayacağını düşünerek sorumluluk aldım. Tecrübeli bir ekiple çalışıyorum, arkadaşlar bana yardımcı oluyorlar."