İzmir'den yetişen bir oyuncu daha Avrupa futboluna ihraç oluyor. 3. Lig'de Tire 1922, 2. Lig'de Menemen Belediyespor'da kendini gösteren, bu sezon da Sivasspor'da yıldızını parlatan Mert Hakan Yandaş'ı Freiburg izliyor.

Tire 1922 ile 3. Lig'de, Menemen Belediyespor'la 2. Lig'de adından söz ettirdekten sonra sezon başı transfer olduğu Sivasspor'da Süper Lig'in önemli oyuncularından biri olan Mert Hakan Yandaş, kariyer basamaklarını adım adım tırmanıyor. Futbola Bursa'da başlayan, İzmir kariyeri 2013 yılında Altınordu'da başlayan 24 yaşındaki oyuncu, Şeytan'da yapamadığı patlamayı Tire 1922 ve Menemen Belediyespor'da gerçekleştirdi. Kırmızı lacivertlilerde sadece 4 maçta oynadıktan sonra, 2014-15 sezonunda Tire 1922'ye kiralık giden genç futbolcu, kırmızı beyazlılarda 13 gol atıp adından söz ettirdi. Sonraki sezon Tire, oyuncunun tapusunu alırken, Mert Hakan asıl sıçramayı 2015-16'da yaptı. Orta saha oyuncusu olmasına rağmen 36 maçta 21 kez ağları havalandırıp, 3. Lig'de gol kralı olan başarılı oyuncu, takımının Play Off oynamasında başrol oynadı.

Yıldızlar karması Sivas'ta parladı


Yıldızını parlatarak üst lige transfer olmayı başaran Mert Hakan'ın 2016-17 sezonundaki yeni takımı Menemen Belediyespor oldu. 2. Lig'de de 42 karşılaşmaya çıkan genç futbolcu, 16 defa fileleri havalandırıp sarı lacivertlilerin adını ilk 5'e yazdırmasını sağladı. Mert Hakan bu kez 1 lig değil 2 kategori üste sıçrayan bir transfer yaptı. Sezon başında 350 bin TL bonservis bedeliyle Süper Lig'e çıkan Sivasspor'la el sıkışan 24 yaşındaki oyuncu, Robinholu, Koneli, N'dingalı yıldızlar karması Yiğidolar'da da kendini göstermeyi başardı. Süper Lig'de bir çok yabancının 11'i tapuladığı düzende, 21 maça çıkan Mert Hakan, bu kez Avrupa kulüplerinin ilgisini çekmeyi başardı. Altınordu'dan takım arkadaşı Çağlar Söyüncü'nün kulübü Freiburg'un izlediği genç oyuncunun yeni sezondaki adresi Bundesliga olacağı konuşuluyor.

Eroğlu: Golü kokluyor


İzmir'in Türk futboluna sunduğu yeni yıldız adayı Mert Hakan Yandaş'ın yetişmesinde başrol oynayan isimlerden biri olan Tire 1922'nin eski teknik direktörü İskender Eroğlu, oyuncunun önünün çok açık olduğunu söyledi. Mert Hakan'ın ilk parladığı 2014-15 sezonunda kendisiyle birlikte çalışan Eroğlu, "İlk sene Altınordu bize oyuncuyu kiralık olarak verdi. İkinci yıl ise Mert Hakan'ı oynatmak istemediler ve bize verdiler. Çok yetenekli, kaliteli bir oyuncu. Devamlı oynadığı sürece üstüne katabilecek bir isim. Mekanik özellikleri gelişmiş olan, sürekli golü koklayan, orta saha olmamasına rağmen çift haneli skorlar üreten, aklı fikri gol olan meziyetlere sahip. Bu sene 2. Lig'den gelen bir oyuncu nasıl Süper Lig'de bu şekilde performans gösteriyor diye şaşırıyorlar. Ama benim için hiç sürpriz olmadı. Eminim Sivas'ta daha fazla şans bulsa kendinden daha çok söz ettirirdi. Kendisiyle irtibatımız sürüyor. Avrupa kulüpleri tarafından izlendiğini biliyorum. Eminim ki yurtdışında da bizi başarıyla temsil edecektir" diye konuştu.