Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde tribünler yükselmeye başlarken, Başkan Vekili Talat Papatya ve İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) Başkanı Ali Erten çalışmalar hakkında bilgi verdi.

SPOR Toto Süper Lig ekiplerinden Göztepe'de inşaası süren Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde tribünler yükselmeye başlarken, Başkan Vekili Talat Papatya ve İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) Başkanı Ali Erten çalışmalar hakkında bilgi verdi. Temeli 9 Eylül 2017 yılında dönemin Başbakanı Binali Yıldırım tarafından atılan stadın kaba inşaatının yüzde 60-70 oranında bittiğini ifade eden Talat Papatya, "İzmirli olarak Avrupa'ya gittiğimizde yapılan stattları, tesisleri Göztepe olarak kıskanmıştım. Artık bizim de kıskanılacak bir stadımız olacak" diye konuştu.

Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi'nin sadece bir stat olmadığını belirten Talat Papatya, "Burası içinde çeşitli sosyal alanları barındıran, kafeleri, çocuk alanları olan bir yapı. Ayrıca çatımızda yeşil alan olacak. Orası çok önemli. Alttaki otopark kadar çatımız da bölgenin sosyal ve ekonomik yapısına değer katacak. Böyle bir yapının çok fazla örneği olduğunu düşünmüyorum" dedi. Papatya, stadın önümüzdeki sezon hizmete açılabileceğini belirterek şu cümleleri kurdu: "Her şey yolunda giderse kasım sonu kaba inşaat biter. Önümüzdeki Mayıs-Haziran gibi de stat tamamlanır. 2019-2020 sezonunda açılış maçımızı stadımızda oynamanın hayalini kuruyoruz ama bu gerçekçi bir hayal." İhalesi 218 milyon 900 bin TL'ye gerçekleşen stat UEFA standatlarında 20 bin 35 kişi kapasiteli olacak.

Erten: harika bir stat olacak


İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) Başkanı Ali Erten, Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkrezi'nin hem Göztepe'ye hem de İzmir'e çok yakışacağını söyledi. Alsancak ve Karşıyaka statları hakkında da bilgilendirmede bulunan Erten, "Alsancak Stadı'nın bu sezonun ikinci yarısına yetişmesi için büyük çaba var. Programda aksilik olmazsa Göztepe Stadı da gelecek sene bitecek. Karşıyaka Stadı ilk inşaata başlanan stattı. İtirazlar ve davalar var. Mahkeme sürecinin uzamasından dolayı ihale iptal edildi. Yeni ihale yapılması gerekiyor. Ancak ben, bu davalar sürdüğü sürece Karşıyaka Stadı için yol alınabileceğine ihtimal vermiyorum" açıklamalarını yaptı.