Haber/ Levent ARIÖZ

Yeni Buca Stadı'nın bozuk zemininin iki takımı kaldıramayacağı gerekçesiyle Bucaspor, sezon başından beri Buca İlçe Stadı'nı kullanırken, Çiğli Belediyespor'un bu hafta sonundan itibaren Yeni Buca Stadı'nda oynayacağını açıklamasıyla sarı lacivertli taraftarlar küplere bindi. Şu an stadı sadece 3. Lig'de mücadele eden Ci Group Buca kullanırken, Bucaspor'la aynı grupta bulunan Bölgesel Amatör Lig 10. Grup ekibi Çiğli Belediyespor, bu sezon tüm iç saha maçlarını Yeni Buca Stadı'nda oynayacağını beyan etti. Sarı lacivertli futbolseverler ise ilçenin takımı olan Bucaspor'un bile Buca İlçe Stadı'nda oynayamadığını ve verilen kararın yanlış olduğunu ifade etti. Ayrıca Yeni Buca Stadı'nın zemininin oldukça bozuk olduğunu dile getiren taraftarlar, stadın çimlerinin 2 takımı kaldıramayacağını belirtti. Bucaspor Başkanı Cihan Aktaş da Buca Belediyesi ile görüşerek Çiğli Belediyespor'un Yeni Buca Stadı'nda oynama kararından vazgeçmesi için uğraşıyor. Kulüpten izinsiz şekilde bu kararın alındığını ifade eden Cihan Aktaş, "Bucaspor, Buca Arena'yı kullanamazken, başka bir ilçe takımının stadımızı kullanması kabul edilemez. Hatta Bucaspor'un başka bir ilçede bile oynaması söz konusu. Baştan sonra akıl almaz bir durum" dedi.

Çiğli'nin sebebi doğal çim

Çiğli cephesi ise şampiyonluğa gittikleri sezonda bir çok sakatlık yaşadıkları zemini suni olan Çiğli Belediyesi Atatürk Stadı yerine doğal çimli stat arayışına girdiklerini ve Yeni Buca Stadı'nda karar kıldıklarını ifade etti. Atatürk Stadı'nın kirasının yüksek olması, Menemen İlçe ve Bornova Stadı'nda 2 profesyonel takımın oynaması sebebiyle Yeni Buca Stadı'na yönelen kırmızı siyahlılar, yeni stadında ilk maçını pazar günü İlimtepe Kullarspor'la yapacak. Çiğli yönetimi maç günü belediye önünden servis kaldırarak taraftarlarını Buca'ya götürecek. Çiğli Belediyespor Bölgesel Amatör Lig 10.Grup'ta 25 puanla namağlup lider durumda bulunurken, aynı gruptaki Bucaspor 7 puanla ateş hattında yer alıyor.

Bucaspor şehir dışında oynayabilir

9 sezon içinde Süper Lig'den Bölgesel Amatör Lig'e kadar düşen Bucaspor'da bir darbe de statsızlıktan çekmek üzere. Yıllardır oynadığı mabedi Yeni Buca Stadı'nı bu sezon kullanamayan ve Buca İlçe Stadı'nda rakip takımları ağırlayan sarı lacivertlilere Emniyet ve Valilikten, "Buca İlçe Stadı'nda oynamayın" baskısı var. Emniyet ve Valilik Buca İlçe Stadı'nda seyirci ve futbolcu girişinin aynı olması sebebiyle güvenlik tehdidi oluşturduğunu ve en kısa zamanda başka bir stada geçilmesi için talimatta bulunduğu ifade ediliyor. Özellikle sarı lacivertlilerin Torbalıspor'la oynadığı karşılaşmada büyük olaylar yaşanmış ve soyunma odasının camları taraftarlar tarafından kırılmıştı. Sarı lacivertliler hafta sonu Buca İlçe Stadı'nda seyircisiz oynanacak karşılaşmada İzmirspor'u ağırladıktan sonra stat arayışına gidecek. Kemalpaşa ve Balçova statları seçenekler arasında bulunurken, Fırtına'nın şehir dışında oynaması da ihtimaller arasında bulunuyor.