Dünya Kupası son 16 turunda yarın 17:00'de İspanya ile Rusya, 21'de ise Hırvatistan ile Danimarka çeyrek finale yükselmek için kozlarını paylaşacak.

2018 FIFA Dünya Kupası'nda son 16 turu heyecanı yarın oynanacak iki karşılaşmayla devam edecek. Günün ilk maçı başkent Moskova'daki açılış karşılaşmasının da gerçekleştirildiği Luzhniki Stadı'nda oynanacak. İspanya ile ev sahibi Rusya'yı karşı karşıya getirecek mücadele saat 17.00'de başlayacak. Ev sahibi Rusya, Luzhniki Stadı'nda şampiyonadaki ikinci maçına çıkacak. Rusya, bu stattaki açılış maçında Suudi Arabistan'ı 5-0 mağlup etmişti.İspanya ise Moskova'daki ilk karşılaşmasını oynayacak. İspanyollar, gruptaki 3 maçını Soçi, Kazan ve Kaliningrad'da yapmıştı.
Şampiyonada günün ikinci mücadelesi ise Hırvatistan ile Danimarka arasında saat 21.00'de oynanacak. Karşılaşmaya Nizhny Novgorod Stadı ev sahipliği yapacak. Grubunu 3'te 3 yaparak 9 puanla tamamlayan Hırvatlar, 3-0'lık tarihi Arjantin galibiyetini de Nizhny Novgorod Stadı'nda elde etmişti.


İSPANYOLLAR'DAN DAVUL TALEBİ


İspanya'da yayın yapan Mundo Deportivo gazetesinin aktardığına göre, Manolo davulcusu olarak bilinen ünlü İspanyol taraftar Manuel Caceres Artesero Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e bir e-posta yazdı. Artesero, mektubunda Putin'den İspanya-Rusya maçına davulunu sokabilmek için izin istedi. Davulun güvenlik gerekçesiyle stadyumlara alınmadığı belirtilen haberde, davulcunun İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ve Kraliyet Futbol Federasyonu'ndan konuyla ilgili destek talep ettiği de aktarıldı. Neredeyse hiçbir İspanya milli takım maçını kaçırmayan 69 yaşındaki Manolo, talebini sosyal medyada da paylaştı.


TÜRK DİYE ELEŞTİRİLDİ MİLLİ TAKIMI BIRAKTI


İran Milli Futbol Takımı, Rusya’da düzenlenen Dünya Kupası’ndan döner dönmez bazı oyuncuların veda açıklamalarıyla şoka uğradı. Takımın önemli futbolcularından Rıza Guçannejad ve Sardar Azmoun sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamalarla Milli Takım’a veda ettiklerini duyurdu.
Türkmen asıllı futbolcu Sardar Azmoun, Dünya Kupası’ndan sonra İran taraftarları tarafından etnik kimliğine ağır hakaretlere maruz kalmıştı. Genç futbolcu yaptığı açıklamada, “Bu hakaretler sayesinde hasta olan annemin sağlığı tehlikeye düşerek, kötüleşti ve ben annem ve Milli Takım ikilisinden birini seçmek zorunda bırakıldım. Ben de annemi seçtim!” diyerek Milli Takım’a veda etti. Türkmen olduğu için linç edilen Serdar Azmoun’un milli takımdan ayrılmasından sonra özellikle sosyal medyada büyük tartışmalar yaşandı. Bir grup genç yıldızın milli takımından ayrılma sebebi olan ırkçı hakaretleri daha şiddetli devam ettirirken, diğer grup ise bu söylemi kınayarak Azmun’u savunmaya çalıştı.


ORUÇ TUTMAK MISIRLI FUTBOLCULARI ETKİLEMİŞ


28 yıllık hasretine son vererek 2018 Dünya Kupası'na katılan ancak A Grubu'nda puan alamadan son sırada yer alan Mısır'da sular durulmuyor. Çktığı 3 maçtan da puan çıkaramayan Mısır'ın ortaya koyduğu performans birçok futbolsever için hayal kırıklığı yarattı. Arjantinli teknik direktör Hector Cuper, istifa ederken Mısır Futbol Federasyonu Başkanı da açıklamalar yaptı. Mısır Futbol Federasyonu Başkanı Hany Abo Rida, Dünya Kupası'ndan önce oruç tutmanın turnuvadaki oyuncuları etkilediğini söyledi. Konuyla ilgili konuşan Hany Abo Rida, "Bu bizi çok etkiledi, Dünya Kupası'ndan önce onlarla konuştum ama oruçlarını kesmeyi için reddettiler. Uruguay maçından bir gün önce ramazan ayı bitti ancak oruç da onları etkiledi." dedi.


ALMANYA FATURAYI MESUT'A KESİYOR


2018 FIFA Dünya Kupası F Grubu'nda üçüncü ve son maçında Güney Kore'ye yenilerek grup aşamasında turnuvaya veda eden Alman Milli Takımı'nın elenmesinin faturası, Türk kökenli Alman milli futbolcu Mesut Özil'e kesilmeye çalışılıyor. Son dönemde Özil'i eleştiren birçok haber yayımlayan Bild gazetesi, "Özil, iki kat baş ağrısı, başka bir şey değil" başlığıyla verdiği son haberde de milli futbolcuyu hedef tahtasına koydu. Milli takımın diğer Türk kökenli futbolcusu İlkay Gündoğan ve Mesut Özil'in mayıs ayında Londra'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldiklerine ilişkin fotoğrafa da yer verilen haberde, Almanya'nın Dünya Kupası'na erken veda etmesinin nedenleri arasında bu olayın da yer aldığı savunuldu. Söz konusu fotoğraf nedeniyle milli takımda gruplaşma yaşandığı iddia edildi. Sami Khedira, Jerome Boateng ve Julian Draxler'in Özil'in yanında yer aldığı, diğer tarafta ise Bayern Münihli Maneul Neuer, Mats Hummels, Thomas Müller ile Real Madridli Toni Kroos'un bulunduğu öne sürüldü.

 


EN ÇOK NEYMAR KONUŞULDU


2018 Dünya Kupası tüm hızıyla sürerken sosyal medyaya da damgasını vuruyor. Hakkında en çok paylaşım yapılan kişi Brezilyalı Neymar oldu. Özellikle 2-0 biten Kosta Rika maçında Twitter'da adeta bir Neymar çılgınlığı yaşandı. Neymar'ın arkasından ise Arjantinli yıldız Lionel Messi geliyor.
Portekizli Cristiano Ronaldo üçüncü sırada kalırken dördüncü sıra Brezilyalı Philippe Coutinho'ya ait.