İzmirli Beşiktaş taraftarı Andrew Simes'in kurucusu olduğu Beşiktaşk isimli whatsapp grubu, düzenlediği yardım kampanyasıyla Afrika ülkesi Malawi'deki 35 gence formaLEVENT yolladı.
Beşiktaş'ın efsane başkanı Süleyman Seba'nın "İyi insan olmadan, iyi Beşiktaşlı olunmaz" sözüne uygun bir sosyal yardımlaşma projesi yaşandı geçtiğimiz günlerde. İzmirli Beşiktaş taraftarı Andrew Simes'in kurucusu olduğu "Beşiktaşk" isimli whatsapp grubu, organize ettiği kampanyayla Afrika'daki çocukların yüzünü güldürdü. 112 kişiden oluşan grup, yaklaşık 1 günde topladığı parayla Kartal Yuvası mağazasındaki satılmayan formaları alıp, grup üyesi Emre Özer'in aracılığıyla Malawi'deki çocuklara Beşiktaş sevgisi aşıladı. Yaşanan süreci şöyle anlatan Andrew Simes, "Emre Özer isimli whatsapp üyemiz, iş için Malawi'ye gideceğini söyledi. Biz de 1 taşla 3 kuş vuralım dedik. Beşiktaş mağazalarındaki arta kalan formaları aldık. Sonra Beşiktaş ismini dünyaya yaymak için adımlar attık. 3. olarak da çocukların yüzleri güldürmeye çalıştık. Yabancı bir yerden gelen formayı gururla taşıyorlar. Bu yardım kampanyasında yönetim kurulunda olduğum İzmir Beşiktaşlılar Derneği'nin çok katkısı oldu. Ayrıca İzmir Kartal Yuvası'nın da yaptığı indirimlerden epey faydalandık. Emre arkadaşımız da bu çocuklara formaları dağıttı" dedi

7 kişiden, 112'ye çıktık

Grubun kuruluş sürecini şöyle anlatan Simes, "4 yıl önce Beşiktaş ve aşk kelimesini birleştirerek bir watsap grubu oluşturduk. 7 kişilik oluşumumuz seneler geçtikce 112 bireyli bir kalabalığa dönüştü. Türkiye'deki bir çok BJK derneğinden bile büyük bir grup olduk. Yüzde 10'ü kongre üyesi, 21 üyesi yabancı ve ya da yurtdışında yaşayan insanlardan oluşuyoruz. Beşiktaşlı demek, sosyal sorumlukların bilincinde olmak demektir anlayışıyla yardıma muhtaç insanlara el uzatmaya gayret ediyoruz. Son olarak Afrika ülkesi Malawi'ye yaptığımız yardımla hem mutlu olduk hem mutlu ettik" dedi.

3 çocuğu Orman'la buluşturdular

Organize ettikleri diğer yardım faaliyetlerini şöyle sıralayan Simes, "Kayseri Pınarbaşı'nda faaliyet gösteren Pazarören Uygulamalı Ortaokulu'nda görev yapan bir grup üyemiz var. Okuluna bir yardım yapılması için harekete geçtik. Topladığımız paralarla binanın boyalarını yaptık.
Onlar da bize plaketle teşekkür etti. Ramazan Bayramı'nda da Beşiktaş Başkanı Fikret Orman
iftar yemeği için İzmir'e geldi. Bizim için ayrılan 3 kontenjana, durumu iyi olmayan 3 çocuğu yolladık. Başkan Fikret Orman'la tanıştılar ve unutamayacakları bir an yaşadılar
" diye konuştu.

Askıda forma kampanyası

1815'ten beri İzmir'de yaşayan İngiliz bir ailenin 6. kuşak ferdi olan Beşiktaş aşığı Andrew Simes projelerinin devam edeceğini söyledi. Grup olarak "Askıda forma" uygulamasını hayata geçirdiklerini ifade eden Simes, "Askıda kahve, askıda ekmek gibi gün içinde yardıma muhtaç insanların karnını doyurduğu güzel adetlerimiz var. Bunu forma olarak kendimize güncelledik.
Grup üyelerimiz biri kendilerine, biri imkanı olmayan kişilere 2 forma almalarını rica ettik. Bizi kırmadılar. Sırada Arnavutluk ve Bulgaristan'daki çocuklara forma yardımı yapmak var. Ardından efsane başkanımız Süleyman Seba'nın doğup büyüdüğü Abhazya bölgesindeki köy okuluna destek olacağız. Her zaman sosyal projelerin içinde olacağız" cümlelerini kullandı.
Grubun diğer kurucu üyelerinden Mehmet Emin Kaynak, gruba katılmak isteyen Beşiktaşlılar'a kapılarının açık olduğunu söyleyerek, "Twitter, facebook ve instagramda "Beşiktaş whatsapp Kartalları" gruplarımızdan mutlaka bir yetkilimizle temasa geçebilirler" ifadelerini kullandı.

Hayvansever yönleri de var

Andrew Simes, grubun hayvansever bir niteliği olduğunu sözlerine ekledi. Simes, "İngiltere'de köpek eğitimi kursu almıştım. Bir çok üyemize hayvanları sevdirdim. 223 köpeği sahiplendirdim. Kendime ait de bir kaç tane var. Bazı aileler bu yüzden çok daha mutlu. Afirka'daki, Kayseri'deki çocuklar, İzmir sokaklarındaki köpekler, yardım isteyen herkese elimizden geleni yapıyoruz" dedi.