TFF 1. Lig ekiplerinden Altınordu'nun teknik direktörü Hüseyin Eroğlu, bir iki sezon sonra Avrupa'nın 5 büyük liginde Altınordu armasını ve Türkiye'yi gururla temsil eden oyuncuların olacağını söyledi. Eroğlu, yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle futbolun ekonomik dengesinin bozulduğunu, oyuncu yetiştirmenin her zamankinden daha büyük değer kazanmaya başladığını belirtti. Gelir-gider dengesi arasında uçurum olan bir yapıyı ayakta tutmanın tek formülünün öz kaynak sistemi olduğunu kaydeden Eroğlu, şöyle konuştu:

"Sekiz yıl önce hayata geçirdiğimiz öz kaynak sistemi bizim en büyük gücümüz ve geleceğimizin teminatıdır. Hedefimiz Avrupa'nın beş büyük ligine oyuncu göndermek. Çağlar Söyüncü ve Cengiz Ünder ile ilk adımı attık. Berke Özer, Barış Alıcı, Erce Kardeşler, Ozan Can Oruç, Alican Özfesli, Muhammet Taha Tepe ve Yusuf Acer’i Süper Lig’e gönderdik. Sadece sekiz yıllık bir sürede geldiğimiz nokta, gerçek anlamda bir başarıdır. Çok değil bir iki sezon sonra Avrupa'nın beş büyük liginde Altınordu armasını ve ülkemizi gururla temsil eden oyuncularımız olacak."

Hüseyin Eroğlu, Kovid-19 salgını nedeniyle kulüplerin gelirlerinin azaldığını ve omuzlarındaki yükün arttığını, futbolun en büyük gelir kaynağının oyuncu satış geliri olmasına rağmen Türk futbolunun en büyük gider kalemini transferin oluşturduğunu söyledi.