Haber/Levent ARIÖZ

3. Lig 1. Grup'ta devre arasına 10. sırada giren 1928 Bucaspor, kış transfer döneminde yaptığı transferlerle ikinci yarı adeta uçuşa geçti. Oynadığı 11 karşılaşmada 8 galibiyet, 2 beraberlik ve yalnızca 1 yenilgi alan Fırtına, Play Off hattına demir atmakla kalmadı, liderin 6 puan gerisine kadar yükseldi. Bu harika serinin baş aktörlerinden biri ise 2. yarı katıldığı Buca'da 10 maçta 10 gol atan Mehmet Fuat Gölbaşı oldu. Sarı lacivertlilerin rakip ağlara kaydettiği 27 golün neredeyse 3'te 1'inde katkısı olan 28 yaşındaki forvet, koronavirüs sebebiyle lige verilen arada, takımının hedefleri ve kariyeriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Çalışmalarını evden sürdürdüğünü ifade eden deneyimli santrfor, " Takımca zoom uygulaması yaparak internet ortamında aynı anda idman yapıyoruz. Saha antrenmanları kadar etkili olmasa da kendimizi zinde tutuyoruz. Bu günlerde devlet yetkililerinin açıklamalarına uyarsak daha kolay salgını atlatırız. Vaka sayısını düşürmek için kendimizi izole etmeliyiz. Bir yandan da dışarıda çalışmak zorunda olan vatandaşlarımız var. Onlar da kendi çalışma alanlarında hijyenik bir ortam yaratıp bu beladan kurtulacağız" dedi.

Hedefi 21 gol

Takıma çabuk uyum sağlamasında en büyük sebebin kulüpteki herkesin işini iyi yapması olarak  açıklayan usta golcü, " Kadro içindeki doğru karakterler, hocanın kadro planlamasındaki ustalığı, sportif direktör, başkan herkes işini yapınca adapte olmak daha kolay oluyor. Forvetlerin şöyle bir durumu da var. Gol attıkça devamı geliyor. Bende de öyle oldu. Ayrıca çoğu takım arkadaşımı yakından tanıyorum. Hem birlikte oynadığım, hem karşılıklı oynadığım oyuncular var. İkinci yarıya başladığımda umarım bu yıl 21 gol atarım diye düşünoyordum. Korona belası olduğunda durakladık. Umarım hedefimize ulaşırız" diye konuştu.

Bebeğimin uğuru kupayı getirecek

Futbola geç bir yaşta başlağını sözlerine ekleyen Fuat Gölbaşı, "14 yaşında lisansım çıktı. İlk önce Gaziantepspor'a seçmelere gittim ama almadılar. Sonra hırs yaptım. Amatör takımda başarılı olunca bu kez Antep bana teklif gönderdi ve iyi sezonlar geçirerek Buca'ya kadar geldim.  Çocukluktan beri hayalini kurduğum mesleği yapıyorum. Bunun karşılğında da para kazanıyoruz. Bizim yerimizde olmak isteyen binlerce milyonlarca insan var. O yüzden kendimi şanslı görüyorum.

İki kızım var biri 3.5 yaşında diğeri 1 aylık. Yeni doğan bebeğimin uğuruyla şampiyon olmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Buca Arena'ya dönüyoruz

Uzun süredir bakımda oldan Buca Arena Stadı'na döneceklerinin müjdesini veren Mehmet Fuat Gölbaşı, "Takımımız kaliteli oyunculardan kurulu olduuğu için, farklı statlarda oynamanın çok dezavantajını yaşamadık. Hem Atatürk hem de Menemen İlçe Stadı'nın sahaları pas yapabilir durumda olduğu için lehimize oldu. Zemin iyi olunca geriye düşsek de maçları çevirmeyi bildik. Tek mağlubiyetimiz ve beraberliğimiz suni zeminlerde oynadığımız deplasmanlarda. Karantina kararından önce Buca Arena'da idman yapmaya başlamıştık. Zeminimiz düzeliyordu. Lige verilen aradan sonra tüm planlar ertelendi ancak bu süre zarfında Buca Arena'nın zemini daha da oturdu. Sahalara yeniden döndüğümüzde Buca Arena'da taraftarımıza kavuşacağız. Sağolsunlar, Menemen'e de bir çok deplasmana da idmana da gelip bizi yalnız bırakmadılar. Buca tribünlerinin alışık olduğu heyecanları yeniden tattıracağız" cümlelerini kullandı. İkinci yarı Buca'ya transfer olduğunda ligde 10. sırada yer aldıklarını ve İlk hedeflerinin Play Off olduğunu kaydeden tecrübeli futbolcu, "Ama şimdi işler öyle bir yere geldi ki liderle aramızda 6 puan var ve onları içeride ağırlayacağız. Serik'i yenersek lider çıkarız diye düşünüyorum.  Serik ve Erzincan'la şampiyonluk için yarışırız. Olmasa bile Play Off'tan çıkacağımıza inancım tam. Çünkü Play Off yarışındaki tüm rakiplerimizle başa baş oynadık ya da yendik" cümlelerini kullandı.

En kıymetli golüm Erzincan maçında

"Attığım en kıymetli golü Erzincaspor maçında attım" diyen 28 yaşındaki futbolcu, "Maç çok gitti, geldi. Lige iyi bir seriyle başlamıştık. Evimizde kaybetmemiz gerekiyordu. Son dakikalarına 3-2 girdiğimiz karşılaşmada attığım golle beraberliği yakaladık ve namağlup serimize devam etmiştik" dedi. Kariyerinde her zaman takım oyuncusu olduğunun altını çizen Gölbaşı, "Pivot santrfor özelliklerini taşıyorum. Atmaktan çok attırmayı amaçladım kariyerim boyunca. Ama bu sezon en golcü sezonunu yaşıyorum, bu durumdan dolayı mutluyum" diye konuştu.

Gökhan'la çok iyi anlaşıyoruz

"Gökhan Erdöl kariyerimde oynadığım en yetenekli futbolculardan biri" ifadesini kullanan Fuat, " Onunla saha içinde ve saha dışında çok iyi anlaşıyoruz. Harika bir partner olduk. Umarım uzun yıllar birlikte top koştururuz. Ayrıca futbolculuk geçmişimde aynı takımda top koşturduğu en kaliteli futbolculardan biri Hatayspor'da ayın formayı giydiğim Ömer Bozan'dı"dedi.