İzmir Spor Kulüpleri Vakfı'nın düzenlediği; Göztepe, Altınordu, Altay, Karşıyaka, Bucaspor ve Menemenspor kulüplerinin başkanlarıyla temsilcilerinin katıldığı medya buluşmasında kulüpler son gelişmeleri basın mensuplarına değerlendirdi. İZVAK Başkanı Ali Ertem'in açış konuşmasıyla başlayan toplantıda kulüp başkanları ve temsilcileri basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

GÖZTEPE STADI DEVRİ

Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, basın mensuplarının soruları üzerine Göztepe Stadı'nın devri, yabancı ve yerli yatırımcıların kulübe olan ilgisi, dernek üyeliği, kombine bilet sahiplerinin maçlara girebilmesi, altyapı için tesis arayışları hakkında bilgi verdi.

Göztepe Stadı'nın çok büyük bir işletme maliyeti olduğunu belirten Sepil şunları söyledi: “Göztepe Gürsel Aksel Stadyumu çok büyük bir işletme ve yıllık masrafı oldukça fazla. 10 yıllık bir sözleşme yapmayı planlıyoruz. Pandemi nedeniyle konuyu biraz ağırdan aldık. Ama geçen hafta itibarıyla görüşmeler yeniden başladı. Hedefimiz burasını sürekli canlı, sürekli yaşayan, halkın kullanımına açık bir yaşam alanı olarak düzenlemek. Stat turları, çocuk oyuncak müzesi, kafeteryalar, çeşitli dükkanlar olacak. Bunun için çalışmalarımız sürüyor. Çatıdaki bitkilerimiz pandemi nedeniyle kurudu ama çözümü kolay. İki ay içinde bu konuyu çözüme kavuşturacağız.”

DERNEK ÜYELİĞİ ZOR

Göztepeli taraftarlardan gelen dernek üyeliği açılsın taleplerine de yanıt veren Mehmet Sepil gelinen aşamada dernek üyeliğinin yeniden aktif hale gelmesinin neredeyse imkansız olduğunu söyledi. Türk futbolundaki başarısızlığın en büyük nedenlerinden birinin dernek sistemi olduğunu belirten Sepil, “Dernekler yasasına tabi olan ve 3 Büyükler diye adlandırılan İstanbul kulüpleri bugün fiilen iflas etmiş durumdalar. Toplam borçları 2 milyar dolar civarında. Şimdi yeni bir spor yasası gündemde. Bu konulara açıklık getirmesini umuyorum. Yeni yasada Sportif A.Ş. diye bir kavram var. Yöneticilere maddi ve idari sorumluluk getirecek. Yalnız bazı aşırı noktaları var. Tüm bunları göz önüne aldığımızda dernek sistemine geri dönmeyi düşünmüyoruz. Ancak taraftarın haklı olduğu bir konu var. Kulübe olan aidiyetini hissetmek istiyor. Bunun için ise İngiltere'nin Chelsea Kulübü'nün uyguladığı bir sistem var. Taraftarların üye olabileceği kulüp bünyesinde çeşitli platformlar kurulabilir. Önümüzdeki süreçte bu sistemi Göztepe'de biz yapacağız ve hayata geçireceğiz. Taraftarlarımızın ve camiamızın da bu sistemi beğeneceklerine inanıyorum.

YATIRIMCILARIN İLGİSİ BÜYÜK

Sepil, Göztepe Kulübü'ne yatırımcıların ilgisini sürdüğünü ve görüşmelerin devam ettiğini de açıkladı. Birden fazla yatırımcı ile görüştüklerini belirten Sepil, “Yatırımcı zarar eden yere gelmezb Bizim borcumuz yok, İzmir potansiyeli büyük bir şehir. Futbolcular seve seve gelmek istiyor. Şu an görüştüğümüz yatırımcılar yüzde 10, yüzde 20 hisse almak istiyor. Yüzde 70 isteyen de var. Ancak hepsi kulübün yönetiminde benim olmamı istiyor. Burada şöyle bir ayrım yapmak lazım. Kulüp yönetmek ayrı iş, futbol yönetimi ayrı iş. Biz kulübü iyi yönetiyoruz ancak futbol yönetiminde biraz sıkıntılar var, bunu Göztepe özelinde değil genel anlamda söylüyorum. Çoğunluk hissesi konusunda bir kırmızı çizgimiz yok. Yatırımcılar genelde kulübün yönetimini almak istemiyor, hepsi istikrardan yana, üç beş sene sonra yatırdığı paradan kar etme peşinde. Görüşmeler devam ediyor” ifadelerini kullandı.

SOYER'E TEŞEKKÜR

Altyapı tesisi ile ilgili yaşananlardan dolayı da üzgün olduğunu belirten Mehmet Sepil, “Ciddi bir yatırıma engel olundu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer elinden geleni yaptı, şimdi de destek veriyor. İnşallah bu konuda da olumlu gelişmeler olacak, yeni yer bakıyoruz” diye konuştu.

KOMBİNELERE ÖNCELİK

Kulüpler Birliği Başkanı olarak en çok üzerinde durdukları konulardan birinin de maçlara alınacak seyirci sayısı olduğunu hatırlatan Mehmet Sepil, Göztepe'de kombine sahiplerinin öncelikli olacaklarını ve mağdur edilmeyeceklerini söyledi. UEFA'nın kapasitenin yüzde 30'u kadar seyirci alınabileceği yolundaki kararını desteklerini belirten Sepil, bu hafta oynanacak Fenerbahçe maçında 45 locanın tamamına izin verildiği ölçüde taraftar alınacağını da sözlerine ekledi.