Cimnastikte hem uluslararası arenada hem de ülke çapında elde ettiği zaferlerle haklı bir üne sahip olan Şavkar Spor Kulübü, Türkiye’de de ilk kez düzenlenen bir kamp projesine imza atıyor. “Uluslararası estetik grup ve ritmik cimnastik yaz kampı” adıyla dünyaca ünlü antrenör ve sporcuları 15 günlük dönemlerde buluşturmayı hedefleyen Şavkar, ilk kampı Gümüldür Özdere’de düzenledi. Özdere Maxima Paradise Resort Otel’de Rusya, Beyaz Rusya, Kazakistan ve Ukrayna’dan aileleriyle birlikte gelen toplam 30 sporcu, dünya ve olimpiyat şampiyonu ünlü cimnastikçi ve antrenör Anastasia Maksimova’dan eğitim alıyor.

style="display:block; text-align:center;"
data-ad-layout="in-article"
data-ad-format="fluid"
data-ad-client="ca-pub-3498085179144364"
data-ad-slot="7533622312">


Kendi branşlarında ünlü bir antrenörden eğitim alan sporcular aynı zamanda havuz ve denizin tadını çıkarıp, tarihi ve turistik yerleri de gezerek tatil yapma fırsatı buluyor. Yaz sezonu boyunca 6 dönemden oluşan 10, 15 ya da 30 günlük kamp seçeneklerinin yer aldığı Uluslararası estetik grup ve ritmik cimnastik yaz kampının geleneksel hale getirilmesi için projeyi geliştirmeye çalıştıklarını ifade eden Şavkar Spor Kulübü Başkanı İsmail Göktekin, “Dünyaca ünlü antrenörler sayesinde Türk ve Uluslar arası sporcuları kaynaştıracak önemli bir eğitim alacak” dedi.

ÜNLÜLER GEÇİDİ GİBİ


Kampın organizasyonunda görev alan Türkiye Jimnastik Milli Takım antrenörleri Maya Kondakova ve Olga Aşkın, ilk dönemde eğitim veren Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu antrenör-sporcu Anastasia Maksimova’dan sonra Beyaz Rusya Milli takım antrenörü Yuliaz Bichun Komarova, Rusya şampiyonu Ekaterina Maksimova, Sofia Skomaroh’un yaz kampına katılmasının kesinleştiğini söyledi.