Bucaspor'un satış listesine koyduğu yetenekli oyuncuyu Bursaspor ve Sivasspor istiyor. Yönetim, kurban bayramından sonra iki kulüp arasında bir seçim yapacak.

LEVENTCihan Aktaş'ın başkanlığa seçilmesiyle beyaz bir sayfa açan Bucaspor'da satış listesinde bulunan Saruhan Fındıkçı'nın durumu Kurban Bayramı'ndan sonra belli olacak. Bonservisi 700 bin TL olarak belirlenen ve Süper Lig kulüpleri Bursaspor ve Sivasspor'un istediği 1997 doğumlu oyuncunun satışı için yönetim 2 takım arasında kararını verecek. Geçen sezon Sivasspor'la oynanan Türkiye Kupası maçında parlayan 20 yaşındaki orta saha, rakip teknik direktör Samet Aybaba'nın gözüne girmiş, sezon başı Bursa'nın başına geçen Aybaba'nın transfer listesinde yer almıştı.

Kaynaklar'a makyaj


Saruhan gibi üst lig takımlarının gözdesi olan Oğuz Aydın'ın ise takımda kalması kesinleşti. 17 yaşındaki oyuncunun, 1 sene daha Buca'da kendini gösterip gelişerek, daha yüksek bonservis bedeliyle satılması kararı alındı. Öte yandan yeni Başkan Cihan Aktaş'ın Kaynaklar Tesisleri'nde geniş bir yenileme çalışmasını gideceği ifade edildi. Kulüp binasından, futbolcuların kaldığı lojmanlara, altyapı bölümünden, zemine geniş bir bakıma gidecek Aktaş'ın, Yeni Buca Stadı'nda da bir takım iyileştirilmelere gideceği ifade edildi.

Sıra yabancılarda


TFF 3'üncü Lig 3'üncü Grup ekiplerinden Bucaspor'da Cihan Aktaş'ın başkanlık koltuğuna oturmasının ardından mevcut futbolcuların alacak sorunu çözülürken, sıra yabancı futbolcuların borçlarına geldi. Sarı-lacivertlilerin Kurban Bayramı sonunda eski oyuncuları Dady, Henrique ve Pariente'yle masaya oturacağı bildirildi. Başkan Cihan Aktaş'ın FIFA'lık oldukları 3 oyuncuyla bir an önce anlaşma zemini arayacağı ve yıl başına kadar kulübü borç yükünden kurtaracağı ifade edildi. Dady'e 1 milyon 96 bin euro borcu bulunan, Henrique ve Pariente'ye de 150 bin euro ödemesi gereken Bucaspor borçlarını aksatması halinde FIFA Disiplin Kurulu'nda 12 puan silme ve küme düşürülme cezası alacak.