Lider Gümüşhanespor'la arasındaki puan farkını 1'e indiren ve şampiyonluk için ipleri eline alan Altay yarın Pendikspor'la deplasmanda karşılaşacak.

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta son 2 maçında Bugsaşspor ve Hacettepespor'u mağlup ederek lider Gümüşhanespor'la arasındaki puan farkını 1'e indiren ve şampiyonluk için ipleri eline alan 60 puanlı Altay, yarın 33. haftada Pendikspor deplasmanında mutlak galibiyet parolasıyla mücadele edecek. Pendik Stadı'nda saat 15.30'da başlayacak karşılaşmayı Selim Özen yönetecek. İzmir ekibi, Pendik'ten 3 puanla dönüp gelecek hafta evinde Gümüşhanespor'la 1. Lig için şampiyonluk maçına çıkmayı hedefliyor. Siyah-beyazlı ekibin başında çıktığı 2 müsabakada 2 galibiyet elde eden Teknik Direktör Özden Töraydın, şampiyonluk için elde ettikleri fırsatı iyi kullanmak zorundu olduklarını söyledi. Töraydın, "Son 2 haftaya girilirken grubumuzda 5 takımın şampiyonluk iddiası var, ancak biz 2'de 2 yaparak hedefe ulaşacağız. Bunu gerçekleştirecek gücümüz ve inancımız tam" dedi. Statta Altaylı taraftarlara 150 kişilik kontenjan ayrıldı. Eksiği bulunmayan İzmir temsilcisi sezonun ilk yarısında evinde rakibine 2-1 mağlup olmuştu.

İstanbul'da gülüyor


TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta son maçta ağırlayacağı lider Gümüşhane'nin 1 puan gerisinde son 2 haftaya giren Altay, konuk olacağı Pendik maçının hazırlıklarını sürdürürken, 1040 gündür de İstanbul deplasmanında mağlubiyet acısı yaşamadı. İstanbul'da oynadığı maçlarda en son mağlubiyetini 23 Ağustos 2015 tarihinde alan siyah-beyazlılar, son üç sezondur deplasmanda İstanbul ekipleri karşısında hiç yenilmezken, İzmir'e 3 galibiyet ve 3 beraberlikle dönmeyi başardı.İzmir ekibi, ilk kez 3. Lig'de mücadele ettiği 2015-2016'da sezona Silivri deplasmanında yenilip başlarken, Maltepespor'la 0-0 berabere kaldı. Geçen sezon 3. Lig'de Play Off şampiyonluğuna uzanan Altay, Beylerbeyi (2-1) ve Kartal'ı (1-0) dize getirdi, şampiyon Sancaktepe ile berabere kaldı. Siyah-beyazlılar, bu sezon da İstanbul'daki maçlarda Silivri (1-1) ile yenişemedi, Karagümrük'ü 3-0 dize getirdi.