Galatasaray'dan istenmeyen adam olarak ayrılan Sabri Sarıoğlu, Göztepe'de 2.baharını yaşıyor. Hücuma katkısı, savunmadaki deneyimi ve hemen hemen tüm duran topları kullanmasıyla özgüveni yerine gelen Sabri, kariyerinin en verimli dönemini yaşıyor.


Coşkulu taraftarı ve oynadığı pozitif futbolla Süper Lig'e büyük renk getiren Göztepe'de kaptan Sabri Sarıoğlu, Galatasaray'da bulamadığı özgüveni, 4 maçta Göztepe'de yakaladı. 18 yıl formasını giydiği Galatasaray'dan geçtiğimiz sezon sonu istenmeyen adam ilan edilerek ayrılan 33 yaşındaki sağ bek, İzmir'in sarı kırmızılı ekibinde küllerinden doğdu. G.Saray taraftarının sosyal medyada sürekli eleştirdiği, bir çok maçta ıslıkladığı Sabri, Göztepe'de tribünlerin sevgilisi oldu.
Hücuma katkısı, savunmadaki deneyimi ve hemen hemen tüm duran topları kullanmasıyla özgüveni yerine gelen Sabri, kariyerinin en verimli dönemini yaşıyor. Oynadığı 4 maçta 90'ar dakika forma giyen deneyimli oyuncu, 3-2 kazanılan son Gençlerbirliği maçında 63 kez topla buluşarak, Göz Göz'ün en çok sorumluluk alan ismi oldu.

Taraftarın sevgilisi oldu

Tecrübeli futbolcu ayrıca 12 orta yaparak bu istatistikte de zirvede yer aldı. G.Birliği karşılaşmasında 1 asist yapan, 1 golün hazırlayıcısı olan Sabri, hücumun yanında savunmada da kritik müdahelelerde bulundu. Sarı kırmızılıların, ligin 3. haftası oynaan Trabzonspor karşılaşmasında kale çizgisinden yüzde yüz gollük bir top çıkaran Sabri, Göz Göz'ün ligdeki ilk galibiyetini almasında başrol oynadı. Defansta deneyimiyle, Peybernes,Kadu ve Traore'ye maç içinde sık sık uyarılarda bulunan Sabri, kaptanlık görevini de layıkiyle yerine getirdi. Levent ARIÖZ

Jahovic'e lig farketmiyor

Gençlerbirliği maçında fileleri havalandırarak bu sezonki gol sayısını 3'e çıkaran Göztepe'nin golcü ismi Jahovic'e lig farketmiyor. Geçtiğimiz sezon TFF 1.Lig'de ilk 5 maçta 3 defa ağları havalandıran Makedon forvet, Süper Lig'de de aynı tarifeye devam etti. Deneyimli forvet özellikle Ghilas'ın sakatlığının ardından forvet bölgesine geçmesiyle performansını artırdı. Sezonun ilk haftalarında Ghilas'in santrfor bölgesinde oynamasıyla daha çok sağ kanatta görev alan Jahovic, ileri uçta şans bulduğu Osmanlıspor ve Gençlerbirliği müsabakalarında 1'er gol attı.