Göztepeli Beto, Beşiktaşlı Quaresma ve Pepe'nin yer aldığı Portekiz, yarın Fas karşısında kazanarak son 16 turuna çıkmak adına avantaj yakalamak istiyor.

Rusya'nın ev sahipliği yaptığı 2018 FIFA Dünya Kupası B Grubu ikinci maçında karşı karşıya gelecek Portekiz ile Fas tarihlerindeki de ikinci maçı oynayacak. Başkent Moskova'daki Luzhniki Stadı'nda yarın oynanacak mücadele 15.00'te başlayacak. Karşılaşma TRT 1, TRT 4K ve trtspor.com.tr 'den canlı yayınlanacak. Bu maç öncesinde, İspanya ile 3-3 berabere kalan Portekiz 1 puana sahipken, İran'a mağlup olan Fas'ın ise puanı bulunmuyor. Portekiz ile Fas arasındaki ilk ve tek maç Meksika'nın ev sahipliği yaptığı 1986'daki Dünya Kupası'nda oynandı. Son Avrupa şampiyonu Portekiz sıralamada 4. sırada yer alıyor. Afrika temsilcisi Fas ise 41. basamakta kendine yer bulabildi.


PORTEKİZ 7. KEZ DÜNYA KUPASINDA


Son beşi üst üste toplamda 7. kez Dünya Kupası'na katılma başarısı gösteren Portekiz, şampiyonada bugüne kadar 27 maça çıktı. Bu maçlarda 13 galibiyet, 5 beraberlik ve 9 yenilgi aldı. Avrupa temsilcisi, 27 maçta 46 gol atarken, kalesinde ise 32 gol gördü. Fas, Rusya'daki Dünya Kupası'na katılarak 20 yıl sonra bu dev organizasyondaki yerini aldı. Bugüne kadar Dünya Kupası'nda 14 maça çıkan Fas, 2 galibiyet, 4 beraberlik ve 8 yenilgi aldı. Fas, 12 gol atarken kalesinde de 19 gol gördü. Afrika elemelerinden gelen Fas, tarihinde yalnızca 1986'da Meksika'da düzenlenen Dünya Kupası'nda grup aşamasını geçmişti. İngiltere, Portekiz ve Polonya'nın bulunduğu F Grubu'nu 4 puanla lider bitiren Fas, son 16 turunda ise o turnuvada finale yükselen Batı Almanya'ya 1-0 yenilerek elenmişti.


URUGUAY İKİDE İKİ İÇİN SAHADA


2018 FIFA Dünya Kupası A Grubu mücadelesinde Uruguay ile Suudi Arabistan, yarın saat 18:00'de kozlarını paylaşacaklar. Karşılaşma TRT 1'den canlı yayınlanacak. İlk maçını 1-0 kazanan Güney Amerika temsilcisi, Arabistan önünde de galip gelerek üst tura çıkmayı hemen hemen garantileme peşinde. Suudiler ise 5-0'lık Mısır mağlubiyetinin yaralarını Uruguay karşısındta sarmak istiyor. İki takım tarihlerinde üçüncü kez karşılaşacak. İki ülke A milli futbol takımları arasında bugüne kadar yapılan iki hazırlık maçında Suudi Arabistan'ın yenilgisi bulunmuyor. Arap temsilcisi, Uruguay karşısında 1 galibiyet alırken, 1 maçta da sahadan beraberlikle ayrıldı. Uruguay ile Suudi Arabistan, ilk maçlarını 27 Mart 2002'de Suudi Arabistan'da oynadı. Arap ekibi, ilk yarısını 3-1 önde tamamladığı hazırlık maçını 3-2 kazandı. Rekabetteki ikinci maç da Suudi Arabistan'da oynanan bir hazırlık mücadelesiydi. 10 Kasım 2014'te oynanan karşılaşma, 1-1'lik eşitlikle tamamlanmıştı.


ALMANLAR'I YIKTI BARCA PEŞİNE DÜŞTÜ


2018 Dünya Kupası'nda Meksika'nın kadrosunda yer alan ve Almanya'yı 1-0 yendikleri maçta takımının golüne imza atan Lozano, geleceği parlak yıldızlardan biri olarak gösteriliyor. 22 yaşındaki futbolcu, geçen sezon PSV formasıyla harika bir performans ortaya koyarak Avrupa'nın önemli kulüplerini peşine taktı. Bu kulüpler arasında Barcelona da var. Katalan devi Lozano'yu kadrosuna katma niyetine sahip fakat bu transfer hamlesinde sonuca ulaşmakta zorlanabilirler. İspanya kanunlarına göre, takımlar AB pasaportuna sahip olmayan futbolculardan sadece 3 tanesini kadroda barındırabiliyorlar. Katalan devinde bu üçlü Philippe Coutinho, Paulinho ve Yerry Mina'ya ait. Arthur Melo da takıma katılacak bir diğer AB pasaportsuz oyuncu olacak. Yerry Mina'yla yollarını ayırmayı düşünen Katalan ekibi, Lozano'yu kadrosuna katmak istiyorsa, Paulinho ya da Melo'dan vazgeçmek zorunda kalabilir. Lozano, 2017-18 sezonunda Eredivisie'de çıktığı 29 maçta 17 gol attı, 7 asist yaptı.


OYUNA GİRMEDİ KADRODAN ÇIKARILDI


Hırvatistan Teknik Direktörü Zlatko Dalic, Nikola Kalinic'in kadrodan çıkarıldığını açıkladı.
Hırvatistan Milli Takımı'nda Nikola Kalinic krizi yaşanıyor. Nijerya ile oynanan maçta oyuna girmeyi reddettiği öne sürülen golcü oyuncunun kadrodan çıkarıldığı açıklandı. Teknik Direktör Zlatko Dalic, maçın ardından yaptığı açıklamalarda 90 dakikayı sakatlık yaşamadan, ancak 'bir problemle' tamamladıklarını söyleyerek merak uyandırmıştı.Dalic, düzenlenen basın toplantısında Kalinic'in kadrodan çıkarıldığını duyurdu. Deneyimli teknik adam, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Nikola'yı Nijerya maçında ısınmaya gönderdim. Oyuna girmesi gerekiyordu ama bana ağrılarının olduğunu söyledi. Aynı şeyi İngiltere'de Brezilya ile oynadığımız hazırlık maçında yapmıştı. Dün antrenmanda da bunu tekrarladı. Üç kere bu davranışını soğukkanlılıkla karşıladım. Ama burada sadece hazır ve sağlıklı oyunculara ihtiyacım olduğu için, onu evine gönderdim." ifadelerini kullandı.


İSPANYOLLAR TELAFİ, İRAN SÜRPRİZ PEŞİNDE


Portekiz karşısında öne geçmesine rağmen beraberlikle yetinen İspanyollar ile
Fas galibiyetiyle grubuna harika başlayan İran karşı karşıya gelecek.

Rusya'nın ev sahipliği yaptığı 2018 FIFA Dünya Kupası B Grubu ikinci maçında karşı karşıya gelecek İran ile İspanya, tarihlerindeki ilk maçı yarın oynayacak. İki takım daha önce hazırlık maçı da olmak üzere hiç karşı karşıya gelmedi. İran ile İspanya arasında Kazan Arena'da oynanacak mücadele saat 21.00'te başlayacak. İran, B Grubu'nda oynadığı ilk maçta Fas'ı 90+5. dakikada bulduğu golle 1-0 mağlup etmiş ve ilk maçlar sonunda zirvede yer almıştı. İspanya ise ilk maçında Portekiz ile 3-3 berabere kalarak 1 puan almıştı. Grupta Portekiz'in 1 puanı bulunurken, son sıradaki Fas'ın ise puanı bulunmuyor. Beşinci kez Dünya Kupası'nda boy gösteren İran, daha önce 4 kez yer aldığı şampiyonada grup aşamasından çıkmayı başaramamıştı. İran bugüne kadar Dünya Kupası'nda sahaya çıktığı 13 maçta 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 8 yenilgi aldı. Asya temsilcisi, bu maçlarda 8 gol atarken, kalesindeki 22 gole engel olamadı.


İSPANYA 61. MAÇINDA


Dünya Kupası'na 15. kez katılan İspanya, şampiyonada bugüne kadar 60 maç oynadı. Bu maçlarda 29 galibiyet, 13 beraberlik ve 18 yenilgi aldı. İspanyollar 60 karşılaşmada 95 gol atarken, kalelerinde 69 gol gördü. İspanya'nın Dünya Kupalarındaki en golcü oyuncusu, 2006, 2010 ve 2014'teki turnuvalarda yer alan ve 9 kez fileleri havalandıran David Villa. 2010 yılında Güney Afrika'da düzenlenen turnuvada şampiyonluğa uzanan İspanya, 2014'te Brezilya'da düzenlenen şampiyonada ise gruptan çıkamamıştı. İki takımın FIFA dünya sıralamasındaki yerine bakıldığında ise İspanya 10. sırada yer alırken, İran 37. basamakta kendine yer buldu.