Haber / Levent Arıöz

9 Eylül TV'de yayınlanan Sporizm programının yeni konuğu Karşıyaka kaptanı Cenk Özbey oldu. Deneyimli futbolcu 2 kez Play Off'ta başarılı olamayarak 2. Lig'e çıkamadıklarını,  yeni sezonda direkt şampiyon olarak bir üst lige yükselmek istediklerini ifade etti. Kariyeriyle ilgili unutulmaz anlarını anlatan, Berkan Emir Göztepe'de oynarken  3 yıl aynı evde kaldıklarını anlatan tecrübeli oyuncunun özel açıklamaları şu şekilde:

EVLENİNCE BERKAN İLE EVLERİ AYIRDIK

"Berkan EmirKarşıyaka'da oynarken aynı evde kalıyorduk. Sonra Alanyaspor'a transfer oldu. Ardından Göztepe ile anlaşınca yeniden aynı evde kalmaya devam ettik. Karşıyaka'dan Göztepe'ye gidiyordu idmana. 3 sene bu şekilde güzel ve enteresan zamanlar geçirdik. O evlenince, ben evlenince evleri ayırdık."

ALSANCAK AVANTAJIMIZ OLACAK

"Bir dönem Karşıyaka, Altay, Göztepe'de altyapıda oynayan çocukların en büyük hayali Alsancak Stadı'nda oynamaktı. Ben de Kaf Kaf 1.Ligde'yken Alsancak'ta oynamıştım. Yusuf Şimşek teknik direktörlüğünde harika bir ivme yakalamıştık. 5 maç daha olsa Play Off'a girerdik. Bu sene Alsancak Stadı'na gelecek takımları taraftar desteğiyle büyük baskıya sokacağız ve yıllar sonra şampiyonluk yaşayacağız."

GEÇEN SEZONDAN KALAN SERİYİ DEVAM ETTİRECEĞİZ

"Erman Güraçar Hocamız geçen sezonun ortasında geldikten sonra inanılmaz çıkış yakaladık. Bu senenin en heyecan veren şeyi bu yenilmeme serisine devam edip şampiyonluğa ulaşmak."

METİN İLE KONUŞMADAN ANLAŞIYORUZ

"Metin Peker ile 8 senedir yan yana oynuyoruz. Artık sahada konuşmadan anlaşabiliyoruz. O hava topuna çıktığında onun vuramayacağını anlayıp kademeye geçiyorum. Aykut Çolakoğlu da çok yetenekli, güçlü, kuvvetli. Ne zaman bir sıkıntı olsa takımda sağ bekte, stoperde, ön liberoda elinden gelen her şeyi yapıyor. Daha üst liglerde oynayacağını düşünüyorum."

TURGUTLU FİNALİNDE TÜM PENALTICILAR OYUNDAN ÇIKTI

"Play Off'ta oynadığımız ve 0-0 biten Vanspor maçı en unutamadığım maçlardan. 78. dakikada penaltı kaçırdık. Atsak eleyecektik. Ve play off finali. Turgutlu ile oynadığımız karşılaşma. Penaltılarla elenmiştik. Kaderin cilvesidir ki bütün penaltıcılar oyundan çıkmıştı ve seri penaltılarla kaybetmekten kaçamadık. Artık bu sezon play off değil kafadan 3.Lig'e çıkmak amacındayız."

JUNINHO TELEFON KULÜBESİNDE ADAM GEÇERDİ

"Kariyerimde takım arkadaşı olduğum en yetenekli futbolcu Brezilyalı Juninho'ydu. Telefon kulübesinde adam geçerdi. Kahe de ceza sahası içinde buldu mu atardı. Ars'ın kısıtlı yeteneği vardı ama inanılmaz güçlü ve hırslıydı. Saha dışında deli doluydu."