Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde üst üste 3 yenilginin ardından geçen hafta Eskişehir Basket'i deplasmanda mağlup ederek düşme hattına 2 galibiyet fark atan Pınar Karşıyaka, bugün en yakın rakiplerinden Demir İnşaat Büyükçekmece'yi konuk edecek. Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu'ndaki mücadele saat 13.00'te başlayacak. Karşılaşmanın bilet fiyatları ise taraftar desteğni daha yoğun bir şekilde takımın yanına çekebilmek için 5 TL olarak açıklandı.

Taraftarlara uyarı


Seyircisiz oynama cezası sınırında olan Pınar Karşıyaka, mücadele öncesi küfürlü tezahürat yapılmaması konusunda da taraftarını uyardı. Yeşil-kırmızılılarda iyileşen Allen, aylar sonra ilk kez taraftarın huzurunu çıkacak. Sakatlıktan çıkan Egemen ise henüz hazır durumda değil. Bu randevudan sonra salı günü FIBA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde UCAM Murcia'yı ağırlayacak Pınar Karşıyaka, ligde kazanıp moral tazelemek istiyor. Alt sıralardan çıkmaya çalışan iki takımın da ligde 21 maçta 7'şer galibiyeti bulunuyor.

KSK

Karşıyaka'ya altyapıdan takviye


TFF 2'nci Lig Beyaz Grup'ta kümede kalma umutlarını her geçen hafta yitiren Karşıyaka, diğer taraftan kadrodaki altyapı atağını sürdürüyor. Transfer yasaklısı olan ve yaz döneminde yasağın açılamama ihtimalini de göz önünde bulundurarak altyapısına Türkiye çapından takviye yapmaya başlayan Karşıyaka, A takıma da alt gruptan 4 genç kazandırdı. Geçtiğimiz haftalarda Bucaspor'a yetiştiricilik bedeli ödeyerek Doğukan İnci'yi profesyonel yapan, Batuhan Altun'a lisans çıkaran Karşıyaka, aynı şekilde altyapıdan İlyas Kahraman ve Burak Karapınar'ı A takıma aldı. İlyas için eski kulüpleri Bucaspor ve Buca Belediyespor'a yetiştiricilik bedeli ödendi. 2022 yılına kadar profesyonel sözleşme imzalanıp lisansı çıkartılan 19 yaşındaki futbolcu, pazar günü Şanlıurfaspor deplasmanında kadroya alınacak.