Geçen sezon eski yönetim döneminde bu sezonun bütçesinden düşme şartıyla sponsordan ekstradan alınan yaklaşık 12 milyon TL'lik mali destek, basketbol şube yönetiminin görüşmeleri sonrası kulübe hibe edildi. Basketbol Süper Ligi'nde üst üste 7 galibiyet alarak zirvedeki Anadolu Efes'in yalnız 1 galibiyet gerisinde liderlik yarışı veren, Avrupa'da da grup birinciliği için kritik virajda olan Karşıyaka'nın önü bu rakamın sezonun sponsorluk bütçesinden düşmeyecek olmasıyla açıldı.

Yaşar Ailesi'ne teşekkür eden Asbaşkan İlker Ergüllü, "Geçen dönem basketbol şubesinin ödemeleri için 12 milyon TL sponsorluk bedeli dışında kaynak kulübümüze aktarılmış ve bu miktarın bu sezonun bütçesinden düşürülmesi kararlaştırılmış. Yaptığımız görüşmeler sonucu 12 milyon TL kulübümüze hibe edildi. Bu rakam sezonun bütçesinden düşülmeyecek. Kulübümüz, sponsorluk bütçesini artırarak kasasına koydu ve büyük bir borç yükünden de kurtuldu. Uzun yıllardır verdikleri destek ve her zaman yanımızda oldukları için teşekkür ederim. Ligde iyi performansımız ve zirve yürüşümüzü art arda 7'nci galibiyetimizi Samsun deplasmanında alarak sürdürdük. Avrupa'da da grubu lider tamamlayıp finaller için yola devam etmek istiyoruz" dedi.

AVRUPA'DA HEDEF LİDERLİK

Pınar Karşıyaka, Avrupa arenasında yarın Basketbol Şampiyonlar Ligi E Grubu'ndaki 6'ncı ve son hafta mücadelesinde Belçika ekibi Filou Oostende'ye grubu lider tamamlama hedefiyle konuk olacak. Coretec Dome'daki karşılaşma saat 22.00'de başlayacak. 4 takımın da üst tur şanslarının devam ettiği grupta Karşıyaka, 5 maçta 3 galibiyet, 2 mağlubiyetle kendisiyle aynı performansı gösteren SIG Strasbourg'un genel averaj farkıyla gerisinde ikinci sırada bulunuyor. Son maçlar öncesi Oostende ve Ewe Baskets Oldenburg'un da 2'şer galibiyetleri var. 

AK Partili Baran'dan 'Cemil Tugay' göndermeli sitem dolu adaylık çıkışı! AK Partili Baran'dan 'Cemil Tugay' göndermeli sitem dolu adaylık çıkışı!

Grupta Oostende-Karşıyaka maçıyla aynı saatte Strasbourg-Oldenburg mücadelesi de oynanacak. Grup liderinin doğrudan son 16 turuna yükseleceği grupta, ikinci ve üçüncü sırayı alacak ekipler ise son 16 turuna kalmak için Play-In oynayacak. Karşıyaka yarın kazanır, ikili averajının eşit olduğu Strasbourg da kaybeder veya genel averajda temsilcimizin gerisinde kalırsa lider olarak gruptan çıkacak. Yeşil-kırmızılı ekip galip gelip Strasbourg'un da kazanmasıyla lider olamazsa ise grubu ikinci bitirip Play-In'de saha avantajını alacak. 

Kaynak: DHA