FIBA Şampiyonlar Ligi F Grubu'nda Fortitudo Bologna'yı deplasmanda 78-65 mağlup eden Pınar Karşıyaka, 5 maçta 3'üncü galibiyetini aldı, son 16 turu için büyük avantaj yakaladı. Grupta son hafta maçları öncesi 5'te 5'le üst turu garantileyen lider Brose Bamberg'in ardından ikinci sırada yer alan Karşıyaka, Almanya deplasmanından mağlup ayrılan üçüncü basamaktaki Bilbao Basket'e 1 galibiyet fark attı. Bilbao'yu 27 Ocak'ta gruptan çıkmak için final niteliğindeki mücadelede konuk edecek yeşil-kırmızılı ekip, her türlü galibiyette tur atlayacak. İspanyol temsilcisiyle grupta deplasmanda oynadığı ilk maçı 9 sayı farkla 81-72 kazanan Karşıyaka, son maçta rakibine 8 sayı farklı yenilse dahi ikili averaj üstünlüğüyle yoluna devam edecek. Karşıyaka, Bilbao'ya 9 sayı farkla yenilmesi ihtimalinde de genel averaj üstünlüğüyle adını son 16 takım arasına yazdıran taraf olacak.  

Pınar Karşıyaka'nın başantrenörü Ufuk Sarıca, savunmadaki iyi oyunlarının kendilerine galibiyeti getirdiğini kaydetti. Kazanmaları gereken müsabakadan kayıpsız ayrıldıklarını vurgulayan Sarıca, "Özellikle maçın başında zaman zaman bazı hatalarımız oldu. Savunmada tembeldik. Fakat ikinci periyot iyiydik ve onları durdurduk. Savunma performansımızla maçın kontrolünü ele aldık. Aynı zamanda hücumda topu paylaştık ve 23 asist yaptık. Bu bizim için çok iyi. Oyuncularımı kutluyorum" ifadelerini kullandı.  

Futbol takımında eksikler dönüyor

Misli.com 3'üncü Lig 3'üncü Grup'ta haftalardır takımdaki koronavirüs vakalarıyla boğuşan Karşıyaka'da karantina aldında olan son 4 ismin izolasyon süreçleri de sona erdi. İlk yarının son bölümünde önce Onur, Mustafa Değirmenci, Harun, ardından Doğukan, Arif, Fatih, Metin, Berke ve Namık Barış'ın koronavirüse yakalanıp 10 gün takımdan uzak kaldığı yeşil-kırmızılılarda PCR testleri pozitif çıkan son isimler Erdoğan, Mustafa Çalışkan, Caner ve Burak da takıma dönecek. İlk yarının son haftasında Erbaaspor karşısında görev yapamayan futbolcular 10 günlük izolasyon sürecini tamamladı. Yeniden teste girecek futbolculardan 3'ü negatif sonuç halinde yarın takıma katılacak. Burak ise sakatlığı nedeniyle daha önce ameliyat olup sezonu kapatmıştı.