Nijerya'nın Arjantin ile oynadığı maça, babasının kaçırıldığı ve para karşılığında tutsak olarak tutulduğunu bilerek çıktığını söyleyen John Obi Mikel, “Takımımı yalnız bırakamazdım” dedi.

Nijerya Milli Takımı kaptanı John Obi Mikel, geçtiğimiz salı günü Arjantin karşısında oynadığı maça, babasının kaçırıldığı ve para karşılığında tutsak olarak tutulduğunu bilerek çıktığını açıkladı. Kimseye bu durum hakkında bir şey söylemediğini belirten Mikel, çünkü kaçıranların, başkası bu konuyu öğrenirse babasını anında öldürmekle tehdit ettiğini ifade etti. Nijeryalı oyuncuyu, St Petersburg'daki kritik maçtan 4 saat önce arayan kaçıranlar, oyunucunun babası Pa Michael Obi'nin serbest bırakılması için 28 bin dolar istedi. Neredeyse 1 hafta sonra 2 Temmuz'da şoförü ile birlikte, bir silahlı çatışma sonrasında polis tarafından kurtarıldı. Kurtarıldıktan hemen sonra hastaneye kaldırılan Obi Mikel'in babasının kaçıranlar tarafından işkence gördüğü kaydedildi. Vücudunda kırıklar tespit edilen ve birkaç dikiş atılan Pa Michael Obi, tedavisinin devamı için oğlu ile birlikte yurt dışına gidecek. Bu kaçırılma olayına rağmen kimseye bu konu hakkında bir şey söylemeden Arjantin karşısında maça çıkan Obi Mikel, "Kafam çok karışıktı, ne yapmam gerektiğini bilmiyordum ama günün sonunda 180 milyon Nijeryalıyı yüzüstü bırakamayacağımı biliyordum” dedi. Bu Obi Mikel'in babasının ikinci kaçırılışı oldu. İlk kaçırılışı 2011 yılında gerçekleşmişti ve 10 gün içinde serbest bırakılmıştı. Bu olaydan sora Nijeryalı orta saha oyuncusunun ailesinin etrafındaki güvenliğin güçlendirileceği belirtildi.


BİZİM LİGDEN İKİ İSİM ÇEYREK FİNALDE


Rusya'nın ev sahipliği yaptığı 2018 FIFA Dünya Kupası'nda Spor Toto Süper Lig kulüplerinde forma giyen yalnızca 2 isim çeyrek finali görebildi. Galatasaray forması giyen kaleci Fernando Muslera, Uruguay Milli Takımı'nda, Beşiktaş'ın stoperi Domagoj Vida da Hırvatistan Milli Takımı'nda kupada yoluna devam ediyor. Dünya Kupası başlarken geçen sezon Spor Toto Süper Lig'de forma giyen 22 oyuncu farklı milli takım kadrolarında yer aldı. Bu isimlerden 19'unun bulunduğu milli takımlar son 8 takım arasına kalamadı. Son 16 turunda İsveç ile karşılaşacak İsviçre'nin kadrosunda yer alan ve şu ana kadar süre alamayan Johan Djourou'nun, Antalyaspor ile olan sözleşmesi feshedilmişti.


LÖW GÖREVDE KALACAK


Almanya Milli Takımı'nın Dünya Kupası'ndan elenmesinin ardından takımdaki geleceği merak edilen Joachim Löw, görevinin başında kalacağını açıkladı. Alman Futbol Federasyonu (DFB) takımın başında kalıp kalmama kararını tecrübeli teknik adam Löw'e bırakırken, Löw de bugün kendisine verilen desteği dikkate alarak, görevinin başında kalmak istediğini belirtti. Löw'ün mukavelesi, Dünya Kupası başlaman kısa bir süre önce 2022 yılına kadar uzatılmıştı. Löw'ün bu kararından sonra, tartışmaların odağında yer alan Mesut Özil'in nasıl bir karar vereceği merak ediliyor.


JAPON TAKIMINDAN ALKIŞLANACAK HAREKET


Belçika'ya son dakika golüyle 3-2 yenilerek Dünya Kupası'na veda eden Japonya'da futbolcu ve teknik heyet, soyunma odasını temizleyip, teşekkür mesajı yazarak ayrıldı. Taraftalar da maçın ardından tribünlerdeki çöplerini temizleyerek stadı terk ettiler. Futbolcusundan taraftarına, sahada gösterdikleri mücadeleye kadar Japonya, gönülleri fetheden takım oldu. Japon taraftarlar daha önceki maçlarda da aynı duyarlılığı gösterip büyük alkış toplamıştı. İzleyenler özellikle son dakikada şok yaşayan bir takımın tepki göstermek yerine böylesine bir duruş sergilemesinin müthiş olduğunu ifade etti.