Haber/ Levent ARIÖZ

2012-2013 sezonunda son topla Avrupa Kupaları şampiyonluğunu kaçıran Pınar Karşıyaka'nın başarılı oyuncusu Onuralp Bitim, bu sezon yarım kalan hesabı kapatmak istiyor. ING Basketbol Süper Ligi All Star 2020 organizasyonunda smaç şampiyonu olan Onuralp, en büyük hedeflerinin FIBA Europe Cup'ı kazanmak olduğunu belirtti. Hafta içinde Hollanda ekibi Leiden'i farklı yenip çeyrek finale adını yazdırdıklarını ifade eden 20 yaşındaki şutör gard, "Turnuvanın en büyük favorisi olduğumuzu düşünüyorum. Başantrenörümüz Ufuk Sarıca ve oyuncular buna inanıyoruz. Ev sahibi avantajımızla rakipleri farklı mağlup ederek kupaya uzanabiliriz. Ligde ise ilk yarıdaki grafiğimizi ikinci yarıda da devam ettirip sezonu ilk 2-3'ün içinde bitirmeliyiz. Böylece Play Off'ta saha avantajını elde edelim. Avrupa Kupaları'ndaki düşüncem gibi, Play Off'ta en büyük avantajın bizde olduğunu düşünüyorum. Taraftarımızın desteğiyle yine Play Off'ta oynanacak son maça kadar gidebiliriz" dedi.

İkinci yarı daha çok savaşacağım

"Sezon bizim adımıza beklediğimizden daha iyi gidiyor" diyen Onuralp Bitim, "Zirveyi zorlamayı planlıyorduk ama bunu kısa sürede yansıtacağımızı düşünmüyorduk. Bu kadar erken bazı şeylere ulaştığımız için mutluyuz. Umarım 2. yarı da böyle devam ederiz. Kişisel performans olarak da şu ana kadar tam olarak potansiyelimin zirve noktasını gösteremesem de iyi bir grafik gösterdiğimi düşünüyorum. Dakika almak için 2. yarı daha çok savaşacağım. Atletizm bazında geliştirebileceğim noktalar tabi ki var. Ancak daha farklı rollerde repartuvarımı genişletmek istiyorum. Her idmandan önce ve sonra eksiklerimi kapatmak için ekstra çalışıyorum" diye konuştu.

Babamla birlikte Kaf Kaf çekeceğiz

Onuralp Bitim'in babası da eski bir milli basketbolcu. Kendisi gibi baba Mustafa Kemal Bitim de smaç şampiyonluğu yaşadı ve 1996-97 sezonunda Pınar Karşıyaka'da forma giydi. O dönemde 7 yaşında olan Onuralp, bir maç sonrasında salona inip babasıyla Kaf Kaf çektiğinin hatırlatılması üzerine, "O yaşlarda tek hatırladığım şey Karşıyaka taraftarının coşkusu. Babam bir çok takımda forma giydi ancak Pınar Karşıyaka ile bağı hiç kopmadı. Umarım şampiyon olursak, yeniden babamla Kaf Kaf çekeceğim" cümlelerini kullandı.

Basketbolun hızlanması benim avantajıma olur

NBA'de başlayıp, Avrupa liglerini etkileyen, şuta ve hızlı hücuma dayalı basketbol modasının kendi basketbol yapısına uyduğunun altını çizen genç basketbolcu, " NBA'deki 5-6 saniyelik hücumlar kısaların önemini bir kat daha artırdı. Artık çoğu takım 4 kısayla oynuyor. Hatta pivotlardan bile şut atmaları isteniyor. Avrupa'da da aynı durum mevcut. Ben bu durumdan memnun kalırım. Avrupa'da buna en uygun oyunculardan biri olabilirim" ifadelerini kullandı.

Dirsek smacı Vince Carter'dan

All Star smaç şampiyonasını ikinci kez kazandığı için gururlu olduğunu sözlerine ekleyen 1999 doğumlu oyuncu, " Bu sezonki organizasyon çok zorluydu. Yaptığım smaçlarda potaya dirsek sokma hareketinde Vince Carter'dan etkilendim. Yine diğer NBA yıldızları Tracy Mc Grady ve Aaron Gordon'un smaçlarını jürinin puanlamasına sundum. Başardığım için çok mutluyum. Ama çoçukluk idolünüz kim diye sorarsanız ne Vince Carter ne de Mc Grady. Kobe Bryant benim için çok farklı bir basketbolcuydu" dedi.

Pınar Karşıyaka taraftarı oyunu yönlendirebiliyor

Pınar Karşıyaka taraftarının basketbol bilgisinin, Türkiye'de örneğinin bulunmadığını ifade eden Onuralp Bitim, "Karşıyaka basketbol şehri. Sadece ateşli bir tribün değil basketbolu bilen bir grup. Oyunu yönlendirebiliyorlar. Örneğin rakibe teknik faul çalınacağı bir pozisyonda hakeme baskı yapabiliyorlar ya da rakibi yıldırma anlamında inanılmaz destek veriyorlar. Bu sezon içeride, dışarıda bizi yalnız bırakmadılar. Özellikle evimizdeki bütün maçları umarım kazanırsak hedeflediğimiz pozisyonlarda sezonu tamamlarız" diye konuştu.