Galatasaray'da forma giyen Uruguaylı kaleci Fernando Muslera, 2018 FIFA Dünya Kupası'ndaki ilk golünü Beşiktaşlı Pepe'den yedi.

Uruguay'ın 3'te 3 yaparak lider bitirdiği A Grubu maçlarını gol yemeden tamamlayan 32 yaşındaki deneyimli file bekçisi, 55. dakikada Pepe'nin kafa vuruşunda topun ağlara gitmesine engel olamadı. Bu arada Pepe, kariyerinin ilk Dünya Kupası golünü kaydetti. Pepe ayrıca, 35 yaş 124 günle Portekiz'in turnuva tarihinde gol atan en yaşlı futbolcusu oldu. Fransa ile Uruguay arasındaki çeyrek final maçı, 6 Temmuz Cuma günü Nizhny Novgorod Stadı'nda oynanacak.

Arjantin'de Messi eleştirisi sürüyor


Dünya Kupası son 16 turunda Fransa'ya 4-3 yenilerek turnuvaya veda eden Arjantin'de eleştiri oklarının hedefinde Sampaoli var. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Messi'yle ilgili soruları yanıtlayan 58 yaşındaki teknik adam, "Dünyanın en iyi oyuncusuna sahibiz. O oyuncunun çok iyi anlara sahip olabilmesi için kolektif aksiyonlar yaratmaya çalıştık. Çok sayıda taktik denedik. Messi'nin yeteneklerini konuşturabilmesi için her şeyi denedik. Bazen bunu başardık, bazen başaramadık." şeklinde konuştu. Arjantin'i 2014 Dünya Kupası'nda finale taşıyan fakat uzatmalarda Almanya'ya kaybeden Lionel Messi, bu turnuvada 1 gol, 2 asistlik performans sergiledi.

Cristiano Ronaldo kaçamak konuştu


Dünya Kupası son 16 turunda Uruguay'a 2-1 yenilerek elenen Portekiz'in golcüsü Ronaldo, aynı gün Fransa'ya kaybeden Arjantinli Lionel Messi'ye katılarak evine erken dönmüş oldu. Müsabakanın hemen ardından basın mensuplarının olası bir emekliliğe yönelik sorularını yanıtlayan Ronaldo, ipucu vermedi. "Şu an futbolcuların ya da antrenörlerin geleceğinden bahsetmenin sırası değil. Harika bir oyuncu grubuna sahibiz. Gençler, hırslılar ve bence bu nedenle yine güçlü olacağız." diyen Cristiano Ronaldo, 2022'de Katar'da düzenlenecek Dünya Kupası esnasında 37 yaşında olacak.