Alman Die Welt gazetesi Almanya Milli Takımı'nda forma giyen Türk asıllı futbolcu Mesut Özil'i övdü. Futbolcuyu manşetine taşıyan gazete, ''Almanya Mesut Özil'e çok şey borçlu'' başlığını kullandı. Haberde Mesut Özil'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile olan fotoğrafı nedeniyle maçlarda ıslıklandığı ve eleştirildiği hatırlatılarak, 2018 FIFA Dünya Kupası'nda F Grubu'nda Meksika'ya karşı oynanan maçta Mesut'un çok üzgün olduğuna işaret edildi. Eleştirmenlerin Mesut'u hedef almaya devam ettikleri belirtilen haberde ancak Türk asıllı Alman futbolcunun bunları hak etmediği kaydedildi. Gazetede yer alan yorumda ise Mesut Özil'in adeta bir numaralı devlet düşmanı gibi gösterildiği ifade edilerek, yapılan eleştirilerin çok abartılı olduğu belirtildi.


CHERYSHEV'İN YILDIZI PARLADI


Rusya'da düzenlenen Dünya Kupası öncesinde takımdaki eksiklikler nedeniyle pek ümitli olmayan ev sahibi ülke, grubunda oynadığı 2 karşılaşmada 8 gol attı ve sadece 1 golü kalesinde gördü.

Suudi Arabistan maçına yedek kulübesinde başlamasına rağmen Alan Dzagoev'in sakatlanmasıyla birlikte oyuna giren ve 2 gol kaydeden Cheryshev, Golovin ile birlikte Rusya'nın en formda oyuncuları konumunda. Denis Cheryshev, Rusya Milli Takımı içinde Rusya Premier Ligi'nde forma giymemiş tek oyuncu konumunda. 2012-2013 sezonunda Real Madrid 2'nci takımında 34 maçta attığı 11 gol ve yaptığı 6 asistle dikkatleri üzerine çeken Cheryshev, Real Madrid'in güçlü kadrosunda yer bulmakta zorlandı ve sürekli kiralık olarak gönderildi. Sevilla, Valencia ve Villarreal'de forma giyen Rus futbolcu İspanya dışında forma giymedi.


JAPONYAYA AĞIR MİSAFİR GELİYOR


Japonya ile Kolombiya arasında oynanacak Dünya Kupası maçına "ağır" misafir, Prenses Hisako Takamado. 42 bin kişilik Mordovia Arena'da oynanacak olan Japonya-Kolombiya maçına, Japonya'dan "ağır" bir misafir geliyor. Japon Futbol Birliği'nin "onursal" başkanı, Prenses Hisako Takamado, 1998 yılından beri tüm Dünya Kupası maçlarını yerinden izliyor. Japon İmparatorluk Ailesi'nin herhangi bir üyesi, 1. Dünya Savaşı sonrası Rusya'ya giriş yapmamıştı. Prenses Takamado, sabah saatlerinde Erzia Görsel Sanatlar Müzesi'ni gezdi, şimdi de Japonya-Kolombiya maçını yerinde izleyecek.


HEYECAN ÜÇ MAÇLA SÜRECEK


2018 FIFA Dünya Kupası yarın C ve D gruplarında oynanacak 3 maçla devam edecek. 15.00'te Danimarka-Avustralya ile karşılaşırken 18.00'de Fransa, Peru önüne çıkacak. 21.00'de ise Arjantin ile Hırvatistan oynayacak

Rusya'nın ev sahipliği yaptığı 2018 FIFA Dünya Kupası'nda heyecan, yarın C ve D gruplarında oynanacak 3 maçla devam edecek. Yarın oynanacak karşılaşmalar ile C Grubu'ndaki ikinci maçlar tamamlanacak. Günün ilk maçında C Grubu'nda Danimarka ile Avustralya karşı karşıya gelecek. Samara Arena'da oynanacak mücadele saat 15.00'te başlayacak. Gruptaki ilk maçında Peru'yu mağlup eden Danimarka'nın 3 puanı bulunurken, Fransa'ya kaybeden Avustralya henüz puanla tanışamadı. Günün ikinci maçında, C Grubu'nda ilk maçını kazanan Fransa, Peru karşısına çıkacak. Ekaterinburg Arena'da oynanacak mücadelenin başlama saati 18.00. Günün son maçı ise Arjantin ile Hırvatistan arasında olacak. D Grubu mücadelesi Nizhny Novgorod'da oynanacak ve saat 21.00'de başlayacak. İlk maçında İzlanda ile berabere kalan Arjantin 1, Nijerya'yı mağlup eden Hırvatistan ise 3 puana sahip.