Ligde aldığı kötü sonuçlarla düşme hattına yaklaşan Bucaspor'un Ziraat Türkiye Kupası 4. turunda Amed Sportif'i elemesi yüzleri güldürdü.

TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta aldığı üst üste mağlubiyetlerin ardından küme düşme potasına yaklaşan Bucaspor'un yüzü Ziraat Türkiye Kupası'nda güldü. Sarı-lacivertliler 4'üncü tur maçında Amed Sportif'i evinde 2-1 yenip taraftarıyla barıştı. Uzun süredir kayıplarda olan Deniz Pero'nun golleriyle rakibini eleyen Bucaspor'da Başkan Ahmet Doğan, genç futbolcuların performansını çok beğendiğini söyledi. Ligde de bir an önce çıkışa geçeceklerini belirten Doğan, "Taraftarımızın içi rahat olsun. Bu takım önemli yerlere gelecek. Kupada aldığımız bu galibiyet bizi ateşleyecek" ifadelerini kullandı.

Yönetimde sorun yok

Yönetimde hiçbir sorun yaşanmadığını belirten Doğan, "Bazı kesimler benim kasım ayında olağanüstü genel kurul yapacağımı iddia etmiş. Yönetimimdeki herkes bu kulüp için canla başla çalıştı, çalışmaya da devam edecek. Ben arkadaşlarımla yoluma emin adımlarla devam edeceğim. Mali tabloyu düzeltmek için canla başla uğraşıyorum. Geçmiş dönemlerden kalan borçları temizlemeye çalıştık. Birçok dosyayı kapattık. Sportif başarı da elbet gelecek. Futbolcularımızın mücadelesi her geçen gün artacak" diye konuştu.

Kupada başarı geleneği sürüyor

Amed Sportif'i eleyerek Ziraat Türkiye Kupası'nda son 32 takım arasına kalan Bucaspor, son yıllarda kupada aldığı iyi sonuçlarla dikkat çekiyor. 2013-14 sezonunda 2.turda Eyüpspor, 3.turda Aydınspor 1923, 4.turda ise Beşiktaş'ı eleyen sarı lacivertliler, 5.turda Antalyaspor'a elenmişti. 2014-15'de gruplara kalamayan Fırtına, 2015-16 sezonunda eleme turlarında Sancaktepe ve Çine Madranspor'u eleyip gruplara kalmış, grubunda 6 maçta 5 galibiyet alarak lider olarak son 16 turuna yükselmişti. Buca, çeyrek finale yükselme mücadelesinde Beşiktaş'a 2-0 yenilerek elenmişti. Geçen yıl ise Fırtına Sivas Belediyespor'u 2.turda saf dışı bıraktıktan sonra, gruplara kalma mücadelesinde Süper Lig ekibi Kayserispor'a elenmişti.