Karşıyaka Spor Kulübü’nün içinden geçtiği zor süreç, Karşıyaka camiasını da ayağa kaldırdı. Daha önce taraftar grupları tarafından başlatılan destek arayışları, Karşıyaka Belediyesi, Karşıyaka Spor Kulübü Varlık Kurulu, Karşıyaka Sanayici ve İşadamları Derneği, 1912 Derneği ve Karşıyaka esnafı tarafından KSK’ye Can Suyu Kampanyası’na dönüştü.

Kampanya kapsamında ilk olarak Sakıpağa Dönerevi Karşıyaka Şubesi, bugünkü tüm hasılatını kulübe bağışlayacak. Karşıyaka Belediyesi ise 9 Kasım Perşembe günü, Kent Balık Restoran’ın o günkü tüm gelirini bağışlayarak kampanyaya katılacak. Toplanacak olan para, Karşıyaka Spor Kulübü Varlık Kurulu kontrolünde açılacak hesapta toplanacak ve kulübe aktarılacak. Yapılacak olan tanıtım ve duyurular ile Karşıyaka’daki tüm sivil toplum kuruluşlarının ve esnafın da kampanyaya katılım göstermesi hedeflenecek.   
Projenin hayata geçebilmesi için Karşıyaka Spor Kulübü Varlık Kurulu Üyeleri Tayfun Yelkenbiçer, Şeracettin Sakıpağa, Mithat Salepçioğlu ile Sanayici Sebahattin Sakıpağa, KASİAD Başkanı Süleyman Özsakallı ve 1912 Derneği Başkanı Ekber Göçer, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ı ziyaret etti. Toplantıda, Karşıyaka Spor Kulübü’ne destek vermek isteyen tüm esnafın, kişi ve kurumların kampanyaya katılması çağrısında bulunuldu.