İzmirli futbolseverler, pazar günü Göztepe ile Altay arasında oynanacak İzmir Derbisi'ne kilitlendi. 9 Eylül TV de, iki takımın formasını başarıyla giyen, kariyerinde 3 gol krallığı bulunan Ümit İnal ile birlikte derbinin nabzını tuttu. Sporizm programında Levent Arıöz'ün sorularını yanıtlayan İnal'ın keyifli röportajı sizlerle: " Futbolculuğum döneminde iki takımda da çok iyi dönemlerimizde üzüldüğümüz zamanlarımız da oldu. Her iki takımda da şampiyonluklar yaşadım, gol kralı oldum. Ama iki takım formasıyla da derbide gol atamadım. Bu tür maçlar çok keyifli olur. Her futbolcuya nasip olmaz. Pazar günkü karşılaşmanın güzel, mücadeleci bir derbi olacağı kesin. Kaybeden için çok büyük kayıp olmayacak. İzmir'e yakışır, saygı çerçevesinde, centilmence bir mücadele olur umarım."

YALÇIN BASKI HİSSEDİYOR

"Göztepe'de kaleci Ekrem Kılıçarslan'ın belli bir duruşu var. Lider Eyüp 9 gol yemiş, Ekrem 12 gol yemiş. Eleştirilecek bir tarafı yok. Arslanagic mücadeleci bir oyuncu, Atınç tekrar başladı oynamaya. Emir'in gerçekten iyi bir kumaşı var. Rakibe yakın oynamayı seviyor. Aşama kaydedecek, iyi yerlere gelecek bir oyuncu olarak görünüyor. Ünal Karaman ile birlikte Göztepe'yi çalıştırdığımız dönemden biliyorum. Yalçın ve Tijanic çok yetenekli oyuncu ama çok fazla şey yapmak zorunda hissediyorlar kendilerini. Camianın, taraftarın baskısını hissediyorlar. Yasin gol yükünü çeken bir kanat oyuncusu. Ön bölgede direkt bir santrfor kullanmıyorlar. Ali Akman daha çok ikinci santrfor profilinde. Arkadan gelen oyuncularıyla skor bulmaya çalışan bir sistemi var Göztepe'nin."

Paixao doğuştan golcü

"Bir forvet kaleye en yakın oyuncu olduğu için vurduğu topun gol oranının yüksek olması lazım. Bizim dönemimizde bu tarz skorerler fazlaydı. Şimdi o sayılar düştü. Tempo yükseldi, baskı arttı. Gol vuruşu, becerisi farklı bir şey. Paixao'nun o sezgisi, becerisi doğuştan golcü olduğunu gösteriyor. Altay kulübü Süper Lig'den düştü. Yine sezona sıkıntılı başladılar. Parasal sıkıntılar. Yine bir kulüp birlikteliği yakaladılar. Sinan Kaloğlu'nun sistemi kurması. Altay'da bir yönetim olabilir ama yine destek atmosferi kurarlar. Birlik oldular şu an. Sabretti bekledi. Çalışkalarını aynı şevkle devam ettirdi. Şimdi iyi bir seviyeye getirdiler. Ama şu an çok erken. Umarım İzmir kulüpleri sürekliliği yakalarlar.

Bülent İnal da futbolla ilgilendi

"Kardeşim olan sinema, dizi ve tiyatro sanatçısı Bülent İnal lisede İstanbul'dan İzmir'e geldi. 9 Eylül Üniversitesi'nde okudu. Ben İstanbul'da futbolculuğa devam ettim. Burada Bornova'da Ceylanspor isminde bir amatör takımda başlamıştı. Tutkuları onu farklı kulvarlara itti. Ayrıca belinde bir problem oldu. Sonra tiyatroya yönelince Türkiye'de sevilen bir isim oldu. Ama benim hiç görsel sanatlara bir ilgim olmadı."