Kariyerinde Süper Lig, TFF 1.Lig, 2.Lig ve 3.Lig şampiyonluğu bulunan Altay'ın deneyimli stoperi İbrahim Öztürk, "Tek kaybettiğim final 10 yıl önce Altay'dayken Süper Lig'e çıkma şansını kaçırdığımız terfi maçıydı. Yarım bıraktığım işi tamamlamak için buradayım" dedi

Dünya futbol tarihinde yaşanması zor bir başarı onunkisi. 3.Lig'de Karamanspor, 2.Lig'de Kayseri Erciyesspor, 1.Lig'de Sivasspor ve Süper Lig'de Bursaspor'la şampiyonluk yaşamış bir isim İbrahim Öztürk. Kariyerinde tek kaybettiği final ise 10 yıl önce formasını giydiği Altay'la Süper Lig'e çıkma terfi maçı. "Yarım kalan işimi tamamlamak için siyah beyazlılara döndüm" diyen deneyimli stoper, milli takım arasında 9 Eylül Gazetesi'ne takımının son durumu ve kariyeriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Deneyimli futbolcunun röportajından satır başları şu şekilde:

Taraftarsız tadı yok
"Futbolda önemli olan her zaman kazanmaktır. Ama taraftar olmadan tadı tuzu olmuyor. Ligin ilk maçı olan Zonguldak Kömürspor önünde bizi sevenlerin eksikliğini yaşadık. Yine de sezona farklı galiyetle başlamak moral açısından ve rakiplere mesaj açısından faydalı oldu."

Adım adım Süper Lig'e
"10 yıl sonra Altay'a döndüm. Ne değişti derseniz, o zaman takım TFF 1.Lig'deydi ve ayrılacağım son yıl Süper Lig'e terfi maçı oynadık. Haketmediğimiz bir şekilde kaybettik ve takımımız 1-2 kez daha üst lige çıkmaya çalışsa da başaramadı ve düşüş yaşadık. Şu an bulunduğumuz konumun Altay ismine yakışmadığını herkes biliyor. Adım adım düşünüp Süper Lig'e çıkacağız. Bunun için zaman gerekiyor. Öncelikle bir an önce TFF 1.Lig'e çıkıp İzmir'de genel bir sahiplenme duygusu yaratacağız. Ardından arkası gelecek."

Devler Ligi unutulmazdı
"Şampiyonlar Ligi'nde oynamak mı, lig şampiyonluğumu değerli derseniz, ikisinin de yeri ayrı. Şampiyonlar liginin müzigini duymak, Manchester United'a, Valencia'ya karşı oynamak her futbolcuya nasip olmaz. Bir yandan da Türkiye'de iki futbol devrimi olduysa biri Galatasaray'ın UEFA kupasını kazanması, diğeri de Bursaspor'un lig şampiyonluğudur. Unutulmaz bir serüvendi. Yakın zamanda bir daha Anadolu'dan şampiyon takım çıkacağını sanmıyorum.

Alt ligler hata kaldırıyor
"Tüm liglerde oynama şansına sahip olan ender oyunculardan biriyim. Amatörden Süper Lig'e kadar tüm kulvarlarda sahaya çıktım. Özellikle alt liglerde ilk hedef oyun bozmak. Süper Lig'de yaptığın en ufak hata affedilmiyor. Ancak daha alt liglere indikçe telafi edebiliyorsun. Hücumlar biraz daha doğaçlama yapılıyor. Yalnız futbolda değişmeyen tek kural koşup mücadele etmezsen kazanamazsın gerçeği. Biz de bu doğrultuda çalışıyoruz. Onun sonrasında zaten kaliteli ayakların varsa fark yaratıyorsun."

Düşünmeden geldim

"Sivasspor'la yaşadığım TFF 1.Lig şampiyonluğundan sonra, yaz boyunca transferim için arayan çok takım oldu. Benim ise aklımda sadece Altay vardı. Uzun süredir dönmeyi düşünüyordum. Kariyerimde bir yerlere geldiysem Altay sayesindedir. İzmir'de kendimi gösterip, üst düzeyde forma şansı buldum. Dikkat ederseniz transfer döneminin en erken imza atan oyuncusu benim. Hiç düşünmeden siyah beyazlılara imza attım. Başkanımız Özgür Ekmekçioğlu ve yönetimin futbola bakış açısı, içtenlikleri, projeleri benim düşüncelerimle örtüştü. Şimdi tek yürek olup başarıya odaklandık."

Yaşlısın diyenlere en iyi cevabı verdim
"Doğup büyüdüğüm Kayseri'nin Mevlana Yıldız Spor kulübünde futbola başladım. Amatör olarak 22 yaşına kadar yeşil sahalarda top koşturdum. O dönem profesyonel olmak için yaşın geçti diye eleştiriler alıyordum ama yılmadım. 22 yaşında Erciyesspor'da profesyonel oldum. Ardından adım adım yukarı çıkarak bir çok başarı yakaladım. Beni o dönem eleştirenleri 15 yılda yaptığım kariyerle en iyi cevabı verdim."

En çok zorlayan Emenike'ydi

"Şu zamana kadar oynadığım rakip forvetler içinde en çok zorlandığım oyunculardan biri Emenike'ydi. Özellikle Karabükspor'da iken hem güçlü, hem de hızlı olması biz savunmacıları yıpratıyordu. Drogba, Sneijder ve Almeida da klaslarıyla fark yaratan futbolculardı."