Geçen hafta Sancaktepe karşısında son dakikada yediği hatalı golle camianın yoğun eleştirisine maruz kalan Bucaspor'un genç kalecisi Hüseyin Koç, "Eleştirilere rağmen yıkılmadım, ayaktayım. Bugün oynanacak Tuzla maçı ve ligde kalan karşılaşmalarda kurtarışlarımla kendimi affetireceğim" dedi.

Futbolcu yetiştirme fabrikası Bucaspor'un son dönemde parlattığı başarılı kaleciler listesine bir isim daha girmek üzere. Ömer Kahveci, Çağlar Şahin Akbaba, Kemal Mert Özyiğit gibi yetenekli file bekçilerini Türk futboluna kazandıran Fırtına'nın son gözde eldiveni Hüseyin Koç. Henüz 19 yaşında olmasına rağmen bu sezon 25. maçına çıkan genç kaleci, hem kurtarışlarıyla takımının kümede kalma savaşına yardımcı oldu. Hem de üst lig takımlarının radarına girdi. Bugün ligde tutunma yarışı verdiği direkt rakibi Tuzlaspor'la deplasmanda karşılaşacak sarı lacivertli takımın kritik müsabakası öncesi Hüseyin Koç, kendisi ve takım adına açıklamalar yaptı.



İlk olarak geçen hafta 3-3 berabere kaldıkları Sancaktepe Belediyespor maçını yorumlayan genç file bekçisi, özellikle yedikleri 3. golde kendisine yönelik yapılan eleştirilere şöyle yanıt verdi: "90 artı 2. dakikaya gelmiştik ve 3-2 öndeydik. Arkamdan sert bir rüzgar esiyordu. Rakip ceza alanımıza doğru topu şişirdi. Ben de öne çıkarak ceza yayının bir adım gerisinden topa hakim olurum diye düşündüm. Ancak rüzgar topu ceza yayı dışına doğru sürükledi. Ben de meşin yuvarlağa kafayla müdahale etmek isterken rakip benden önce davrandı ve golü attı. Takımın 2 puan kaybetmesine sebep olmamın üzüntüsüyle maç biter bitmez koşa koşa soyunma odasına girdim. Taraftarlar bu hareketimi, "Hüseyin bizden kaçtı" olarak yorumladı. Kesinlikle öyle birşey yok. Ben son dakika yaptığım hatadan utandığım için sahada daha fazla durmak istemedim. Taraftarın tepkisinden korkmuyorum çünkü ben de tribünlerden geldim. Doğuştan Bucalıyım. İlçenin göbeğinde oturuyorum. İdmana otobüsle, dolmuşla gidip geliyorum. Her zaman halkla iç içeyim. Menemen Belediyespor'dan da 5 yedim o zaman da koşarak sahadan çıkmıştım. Benim yapım bu."


Taraftarlar sahip çıktı


Yediği hatalı gol sonrası sosyal medyada çok fazla tepki aldığını ifade eden Hüseyin Koç, " Eleştiri dolu mesajlar geldi. Ama yaşananlar sıcağı sıcağına olduğu için onlara hak veriyorum. Sonrasında zaten bana sahip çıktılar. Paylaştıkları yazıları düzelttiler. Benim arkamda olduklarını ifade eden açıklamalar yaptılar. Futbolla ilgisi olmayan insanların spor dışı eleştirilerine çok iyi cevap verdiler. Hepsinden önce Başkanımız Ahmet Doğan, yönetim ve hocalarımız arkamda oldu. Taraftarımız şunu bilsin. Öncelikle Tuzla maçında kendimi affetireceğim. Ligin bitimine kadar kalan maçlarda varımı yoğumu ortaya koyacağım. Bucaspor kesinlikle ligde kalacak. Elektriğimiz de olmasa, suyumuz da kesilse bahane aramıyoruz. Taraftarımızın kesinlikle düşme korkusu olmasın" dedi.


Önümüzdeki 3 maç önemli


Tuzlaspor maçıyla birlikte önlerindeki 3 maçın ligdeki kaderlerini belirleyeceğini kaydeden başarılı eldiven, "Tuzla mücadelesi sonrası Amed Sportif ve Bodrum maçları kümede tutunmamız açısından çok önemli. Alacağımız puanlar sonrası son haftalarda korkulu rüya görmek istemiyoruz. Ardından oynayacağımız Afjet Afyonspor ve Menemen maçlarıyla da şampiyonluğun gidişatına etki edeceğiz" diye konuştu. Günümüz futbolunda oyun kurma anlamında kalecilerin öneminin çok büyük olduğunun altını çizen 19 yaşındaki eldiven, "Artık gelen geri pasa gelişi güzel uzun vurma dönemi bitti. Üst liglerde oynama hedefim var. Bunun için idman önceleri ekstra ayak içi çalışıyorum. Örnek aldığım kalecilerin maçlarını ve videolarını izliyorum. Altınordu'nun kalesini koruyan Erce Kardeşler'i çok beğeniyorum. Avrupa çapında ise Barcelona'nın Alman file bekçisi Ter Stegen ve Manchester City'nin Brezilyalı kalecisi Ederson geriden oyun kurma anlamında takip ettiğim isimler" sözlerini kullandı.

Damacana su ile duş aldık


Geride kalan dönemde çok zor günler yaşadıklarını ama herşeye rağmen direndiklerinin altını çizen Hüseyin Koç, "Yeri geldi, tesiste yemek çıkmadı, elektriksiz kaldık, idmandan sonra direkt eve gidip yıkandık. Suyumuz kesildi, damacana suyla duş aldık. 3 hafta önce 2-1 kazandığımız İnegöl maçında tesislerde kamp yapamadık. Herkes evinden stada geldi. Herşeye rağmen direniyoruz. Taraftarlar da bize kötü günde destek olsun. Ancak onların desteğiyle ligde kalırız. Bu zorlu şartlara rağmen çırpınıyorsak, ben de dahil gençlere arka çıksınlar. Tepki gösterilecek son kişiler biziz. Biz Buca'nın evlatlarıyız" dedi.


2 penaltı kurtardı Bucaspor keşfetti


Buca Cemil Şebboy Lisesi'nin sahasında okul takımı turnuvasında oynarken Bucaspor Futbol okullarının idari menajeri tarafından keşfedildiğini sözlerine ekleyen Hüseyin, "Tüm maçlarda oyuncuydum ama son maçta kaleye geçme durumunda kaldım ve 2 penaltı kurtardım. O maçı izleyen Bucaspor yetkilisi yanıma gelip babamın telefon numarasını istedi. Babam ise okula ağırlık vermemi istiyordu. Ancak Bucaspor'un yoğun ısrarlarına dayanamayıp 2009 yılında futbol okullarına beni yazdırdı. Kulüp, maç tecrübesi kazanmam için 2011-13 yılları arası İzmir Demirspor'a yolladı. Buca'ya dondükten sonra A takıma ilk kez 2013-14 sezonunda Mustafa Bahadır teknik direktörlüğünde çıktım. Kaleci yoğunluğundan dolayı uzun yıllar şans bulamadım. 2016-17 sezonu başında transfer yasağı vardı ve ikinci kaleci gözüküyordum. Ama transfer döneminin son günü yasak açılınca Kurtuluş Yurt transfer edildi ve yine ikinci plana düştüm. Kurtuluş, devre arası takımdan ayrılınca önüm açıldı. 2016-17 sezonunun 2. yarısında 13 maç oynadım. Bu sezon ise 19 yaşında 25. maçıma çıktım. İlk hedefim takımımın ligde kalmasına yardımcı olmak. Ardından beni yetiştiren kulübüme para kazandırarak üst liglerde bir takıma transfer olmak" ifadelerini kullandı.