Futbol şubesini Folkart Yapı, basketbolu Yaşar Holding'e devretmeye hazırlanan Karşıyaka yönetim son gelişmeleri bu hafta mali genel kurulda camiayla paylaşacak.

Futbol ve basketbol şubelerinin yarışmacı haklarını devredebilmek için 20 Ocak'taki olağanüstü kongrede üyelerden yetki alan Karşıyaka yönetimi, görüşmelerdeki son durumu bu hafta mali genel kurulda camiayla paylaşacak. Yeşil-kırmızılıların olağan mali genel kurulu, 30 Mayıs Çarşamba günü saat 18.00'de Zübeyde Hanım Nikah Evi'nde yapılacak. Karşıyaka'da ilk etapta futbol şubesine talip olan Folkart Yapı, ardından kulübe basketbol şubesinin yarışmacı haklarını borçsuz olarak devralmak için teklif yapmıştı. Kulübe 50 yıldır aralıksız destek olan, basketbol şubesinin 20 yıllık isim sponsoru Yaşar Holding ise potaya verdiği sponsorluğu uzun vadeli olarak sürdürmeyi teklif etti. İki firma da sezon içinde Karşıyaka'ya büyük mali destek verdi.

Pınar KSK'den anlamlı proje


Pınar Karşıyaka'nın sosyal sorumluluk projeleri sezon bittikten sonra da devam ediyor. Yeşil kırmızılılar önceki gün Mavibahçe AVM Etkinlik Alanında İZEV Vakfı ile bir araya geldi.
Etkinliğe Yardımcı Antrenör İnanç Koç, Takım Kaptanı Erdi Gülaslan, Altyapı oyuncusu ve U18 Milli Takım Kampına katılmaya hazırlanan Kılıçarslan Şenkahya ile Medya ve İletişim Sorumlusu Oğuz Türkdönmez katıldı. Yeşil kırmızılılar, “Hayvanlar ve Biz” sergisini gezdikten sonra, İzev Vakfı’nın Marka Danışmanı Hakan Kural, Vakıf Koordinatörü Merve Kılıç, Sergi Küratörü İsmail Tan Aytıs ile Elif Yavuz’a imzalı Pınar Karşıyaka forması hediye etti.

Arif'e teklif yağıyor


2016-17 sezonunda Soner Tolungüç döneminde keşfedilen Karşıyaka'nın genç orta saha oyuncusu Arif Cilak, 2. Lig takımlarının gözdesi durumunda. İki sezonda 58 maça çıkan ve orta sahada Mustafa Aşan'la iyi bir uyum yakalayan 24 yaşındaki orta sahanın sözleşmesi Mayıs ayı sonunda bitiyor. Kaf Kaf Arif'le sözleşme uzatma yönünde ön görüşme yapmasına rağmen 2. Lig takımlarının başarılı oyuncuya menajerler vasıtasıyla teklifte bulunduğu öğrenildi. Kuşadasıspor'da profesyonel olan Arif, 2011 yılında Karşıyaka bünyesine geçtikten sonra, 2013-14'te Ankara Demirspor, 2014-16 yıllarında Çine Madranspor'da kiralık oynamıştı.