Haber/ Levent ARIÖZ

Türk hentboluna yeni kaleciler kazandırmak adına bu yıl ikincisi gerçekleştirilen "Kale Sağlam Ellerde" kaleci kampında genç file bekçileri 1 hafta boyunca yoğun bir eğitimden geçti. Buca Serdar Yereli Spor Salonu'nda düzenlenen kaleci kampı, "Kale Sağlam Ellerde 2" adıyla 50'ye yakın sporcuya yıldızlarını parlatmak için şans tanıdı. Göztepe Spor Kulübü Başantrenörü İbrahim Belet ve U17 milli takım kaleci antenörü Can Arıcı tarafından geçen sene ilki organize edilen Kaleci Kampı, bu sene daha büyük katılımla gerçekleşti. 40 özel kaleci ve 20’ye yakın uzman eğitmenin katıldığı organizasyonda özel antrenmanlar ve testler uygulandı.

Göztepe Hentbol başantrenörü İbrahim Belet, "Kale Sağlam Ellerde" kampına bilimsel ve teknolojik anlamda farklı bir boyut getirdiklerini söyledi. Belet, "Geçen sene bu organizasyonu ilk defa yapmanın heyecanı vardı. Bu yıl antrenör ve eğitmen kadrosunu daha geniş tuttuk. Sporcu anlamında büyük katılım oldu. Mısır'dan, Yunanistan'dan kampımıza katılmak isteyenler vardı. Bilim ve teknolojik anlamda önemli çalışmalar yaptık. Işıklı sistemimiz sayesinde hem antrenman, hem de kaleci reaksiyonu olarak gençlerimizin reflekslerini geliştirmeye çalıştık. Ayrıca Katip Çelebi Üniversitesi öğrencilerimizin tüm fiziksel ölçümlerini yaptı. Kampımızı gelecek yıllarda uluslararası hale getirerek daha kapsamlı bir organizasyon yapmayı planlıyoruz" dedi.

Can Arıcı: Yeni teknikleri öğrendiler

U 17 Milli Takımı kaleci antrenörü ve uzun yıllar Karşıyaka'da kaleci ve hocalık yapmış Can Arıcı, geçen sene ilkini gerçekleştirdikleri kampta, bu yıl daha uzman bir kadroyla çalıştıklarını kaydetti.

Arıcı, "1 hafta boyunca yaptığımız 9-10 antrenmanda teknik, taktik, pozisyon atışları, uzaktan ,yerden atışlar, özel kaleci tekniklerini gençlerimize öğrettik. Çok yoğun bir programda çalıştık. Genç kaleci adaylarının yeteneklerini parlatmaya çalıştık. Gelecek yıl daha kapsamlısını organize ederek kampımızı geleneksel hale geçirmek istiyoruz" diye konuştu.