Karatede bir çok İzmir ve Ege Bölge Şampiyonluğu bulunan 12 yaşındaki Enver Erdemli, babasının da işinde en büyük yardımcısı. Kağıt toplama aracında karton toplayan, hurda ayıklayan Enver, Bostanlı Pazarı'nda da 2. el eşya satıyor.

LEVENT12 yaşındaki İzmirli Enver Erdemli, iş, okul ve spor üçgeninde yaşından büyük sorumlulukları başarıyla üstleniyor. Bayraklı'da eğitim veren Piri Reis Ortaokulu'nda okuyan Enver, karetede bir çok İzmir ve Bölge şampiyonluğuna sahip. Genç sporcu ayrıca babasının kağıt toplama aracında karton topluyor, hurdaları ayıklayıp toplama merkezine satıyor, ikinci el eşyaları ayıklayıp Bostanlı Pazarı'nda tezgah açarak ailesine maddi katkıda bulunuyor. Son olarak Okullar Arası İzmir İl Birinciliği'nde altın madalya kazanan Enver'in antrenörü Lütfü Yıldız, öğrencisiyle gurur duyduğunu ifade etti. Yıldız, "Enver ayrıca iki kez Türkiye 5.'liği aldı. Son Türkiye Şampiyonası'nda 3.'lük maçında selam vermediği için bronzu kaçırdı. Sayısız İzmir ve iller arası birinciliği var. Ailesine de yardım etmesi çok güzel bir davranış. Spora devam ettiği sürece Enver'in önünün açık olduğunu düşünüyorum" dedi.

Baba İbrahim: Enver elim ayağım


Baba İbrahim Erdemli, dövüş sporlarıyla uğraşan 4 çocuğu içinde en başarılısının Enver olduğunu kaydetti. Oğlunun hurdacılık, kağıt toplama ve ikinci el pazarında deyimi yerindeyse eli ayağı olduğunu söyleyen İbrahim Erdemli, "Hurdada eski eşyaları toplayıp satıyoruz. Çöp konteynerlerinden kağıt ayıklayıp, toplama merkezine veriyoruz. İşimdeki en büyük yardımcım Enver. Pazarda ikinci el eşya sattığımızda çok güzel bağırır. Utandığım için pek çığırtkanlık yapamıyorum. Beni çok iyi tamamlıyor. Tek başına tezgahtayken fazla satış yapamıyorum ama oğlum Enver'de şeytan tüyü var. Ekmek teknemin uğuru. Hurdacılıkta da bana yardım ediyor. Aylık 900-1000 TL'ye yakın kazancımız oluyor. Enver yanımda olmasa hayatta bu kadar para kazanamam. Antrenörümüz Lütfü Yıldız'a da çok teşekkür ediyorum. Onu nitelikli bir sporcu yaptı. Spora da eğitimine de devam edecek. Kariyeriyle ilgili kararı kendi verecek" ifadelerini kullandı.


Enver: Hayalim çocuk doktorluğu


Okul, spor ve işi bir arada götüren Enver, hayalinin sporda Avrupa ve Dünya şampiyonluğu, meslek olarak da çocuk doktorluğu olduğunu söyledi. 2006 doğumlu sporcu, "Lütfü Hoca'nın elinden çıkan bir çok başarılı dövüşçü gibi benim de çıtam çok yüksek. Ayrıca çocukların hastalıklarına derman olmak amacıyla çocuk doktoru olmak istiyorum. Matematiğim iyi olduğundan dolayı doktorluk kazanabileceğimi düşünüyorum" dedi. Uzun süredir babasının işinde en büyük yardımcısı olan Enver, bu durumden kesinlikle şikayetçi oldadığını dile getirdi. Enver, "Boş durmayı sevmiyorum. Televizyon izlemenin zaman kaybı olduğunu düşünüyorum. Babamla kağıt toplama aracına binip, önce çöp konteynırlarını geziyoruz. Orada gözümüze çarpan ikinci el eşyalar olduğunda ayıklayıp Bostanlı Çarşamba Pazarı'na gidiyoruz. Tezgah açıp geçimimizi kazanıyoruz. Yaz geldiği için son dönemde tişört ve şortlara talep çok. Ayrıca hurdaları biriktirip toplama merkezine götürüyoruz. Aileme katkıda bulunduğum için çok mutluyum. Hafta sonları ailemle birlikte mangal yakmaya gidiyoruz. Okulda sınavların, sporda müsabakaların yoğun olduğu dönemde babamın yanına gidemediğim oluyor ama üç işi de bir arada götürmeye gayret ediyorum" dedi.


Yeni yetenekler çıkıyor


İMHAD(İmam Hatipliler Gençlik ve Spor Kulübü)'ın karete antrenörü Lütfü Yıldız bünyelerinden bir çok şampiyon çıktığını ve yeni yeteneğin de arkadan geldiğini ifade etti. Hedeflerinin Yeni Dilara Bozanlar çıkarmak olduğunu söyleyen Lütfü Hoca, "Dilara bizden yetişip kariyerinde Balkan, Avrupa ve Türkiye Şampiyonluğu elde etmiş bir isim. Alttan da bir çok önemli yetenek çıkıyor. Bayraklı'da eğitim veren Piri Reis İmam Hatip Ortaokulu spor salonunda eğitim veriyoruz. Verdiği desteklerden ötürü, Bayraklı Halk Eğitim Müdürü Mustafa Çelikkaya'ya,İMHAD Başkanı Burhanettin Kansızoğlu, Okul Müdürü Ali Yıldızkol, Bayraklı Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Ersoy Ertuğrul ve Altınçubuk İlkokulu Müdür Yardımcısı Özgür Çoban  teşekkür ediyorum" dedi.


Yeni Dilara'lar yetişiyor


Kulüpte Türkiye çapında bir çok derece eden sporcu olduğunu kaydeden antrenör Lütfü Yıldız, "Karete branşında İzmir'in en başarılı kulübüyüz. 2009 doğumlu İrem Polat Türkiye 3'sü, ardından Balkan şampiyonluğunu kazandı. Şimdi bu yaz düzenlenecek Uluslararası Hazar ve Kafkas Ülkeleri şampiyonasına hazırlanıyor. Bu sene Gaziantep'te Türkiye 3.'sü oldu. Hedefi Yeni Dilara Bozan olmak" dedi. 2005'li Ece Acar'ın Balkanlar'da ve Türkiye'de üçüncülüğünün olduğunun altını çizen Lütfü Yıldız, "İzmir'de yapılan bütün şampiyonalarda birinci geldi. 2007'li Rabia Erdemli de geçen sene Türkiye 3.'lüğünü yakaladı. Türkiye şampiyonasında katada ve kumite Türkiye 3.'lüğü var. Balkan Şampiyonası'nda ikinci oldu. 2003 doğumlu Menekşe Vardar, Türkiye Kulüpler Şampiyonası'nda 3.'lük kazanma başarısı gösterdi. Geçen sene organize edilen Okullararası Türkiye şampiyonasında altın madalya aldı. Hedefimiz bu sporcuları milli takım seviyesine getirip kendi ayakları üzerinde duracak seviyeye getirmek" cümlelerini kullandı.